NEAMȚ: Amendați pentru gunoaie (FOTO)

de WTA.ro

Ca urmare a riscului de apariție a unor depozite necontrolate de deșeuri în mai multe cartiere din municipiul Piatra Neamț, polițiștii Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț au demarat o acțiune de monitorizare a zonelor predispuse la a fi transformate în gropi de gunoi ilegale. 

Astfel, în perioada 13.01.2020 – 14.01.2020 au fost depistate, identificate și sancționate trei persoane care au încălcat prevederile legale ale HCL 7/2010 – Regulamentul privind buna gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț și HCL 80/2016 – Regulamentul privind serviciul de salubrizare a municipiului Piatra Neamț.

B.S. și M.S, ambii din Piatra Neamț, au fost sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru nerespectarea HCL 7/2010 – articolul 2, punctul ”a” (”este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate, etc.” și art. 1, punctul ”n” (cetățenii, instituțiile publice, agenții economici, persoane fizice – proprietari sau chiriași, asociații de proprietari, deținătorii de imobile, etc. ”au obligația să păstreze curățenia și ordinea pe arterele de circulație, străzi, în parcuri, în locuri de joacă pentru copii, locuri de agrement și în alte locuri publice, să nu ardă resturi vegetale și menajere în curți, pe străzi sau în containere”).

În fapt, B.S. a fost sancționat pentru că a aruncat resturi menajere pe malul pârâului Potocina, iar M.S. a fost amendat pentru că a dat foc la mai multe cabluri, pe un teren viran, de pe domeniul public.

Cele mai citite articole

 Totodată, a fost sancționat contravențional G.S. pentru încălcarea articolului 2, punctul ”a” – HCL 7/2010, cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru că a depozitat pe domeniul public, componente provenite de la mai multe autovehicule scoase din uz și care urmau a fi predate la centrele specializate din Piatra Neamț. 

Încălcarea articolelor sus amintite se sancționează contravențional cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoane fizice și 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice, respectiv cu amenzi cuprinse între 300 și 500 de lei pentru persoane fizice și 1000 și 1500 de lei pentru persoane juridice.

Post-ul NEAMȚ: Amendați pentru gunoaie (FOTO) apare prima dată în Stiri-Neamt.ro.

Cele mai citite articole