NEAMȚ: Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, dedicată pacienților din județul Neamț, miercuri, la ora 19.00, la postul 1 TV Neamț

de WTA.ro

Campania de informare “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!” continuă cu etapa dedicată județului Neamț. 

Postul 1TV Neamț va transmite în direct miercuri, 11 martie, la ora 19.00, emisiunea  “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”.

Invitații emisiunii vor fi Dr. Mihaela Covrig, medic de familie în județul Neamț, președinte al asociației patronale a medicilor de familie din județ, cântăreața de muzică populară Maria Cârneci, unul dintre ambasadorii oficiali ai campaniei “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, precum și un medic specialist gastroenterolog sau de boli infecțioase din județ.

Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatitic de tip C, precum și de faptul ca testarea si investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul extrem de eficient, cu procent de succes de aproape 100%.

În aceeași ordine de idei, telespectatorilor din județul Neamț li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C și faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratamentul  gratuit pentru pacienții asigurați CAS.

Cele mai citite articole

Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, de la postul tv menționat, va putea fi urmărită live și pe pagina de Facebook a 1TV Neamț, prin intermediul căreia telespectatorii vor putea adresa întrebări invitaților.

România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea de est are cea mai însemnată rată a prevalenței. Județul Neamț deține un nedorit prim loc în Moldova, cu un procent de 6,14 % din totalul locuitorilor săi.

Post-ul NEAMȚ: Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, dedicată pacienților din județul Neamț, miercuri, la ora 19.00, la postul 1 TV Neamț apare prima dată în Stiri-Neamt.ro.

Cele mai citite articole