NEAMȚ: Persoanele izolate sunt verificate (FOTO)

de WTA.ro

Efectivele Poliției Locale Piatra Neamț, sub coordonarea operațională a Poliției Municipiului Piatra Neamț, în temeiul Decretului 195/2020, efectuează verificări la domiciliul persoanelor autoizolate, pe raza municipiului Piatra Neamț, în vederea respectării prevederilor Ordonanței Militare  1/17.03.2020, prin care :

se interzice persoanelor izolate la domiciliu, carantinate sau internate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, să iasă din locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente. Măsura se aplică pe toată durata stării de urgenţă, de la data aplicării prezentei ordonanţe militare” (art.8).

Nerespectarea acestor măsuri conduce la sancțiuni contravenționale ce constau în amenzi cuprinse între 100 și 5000 de lei pentru persoanele fizice. 

Verificările vor fi făcute zilnic, atât de către polițiștii locali cât și de către reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Neamț, Poliției Naționale, Poliției de Frontieră, ISU Neamț și DSP Neamț. 

Totodată, echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț verifică și dacă sunt respectate celelate prevederi ale Ordonanței Militare 1/17.03.2020, cu privire la suspendarea activității de servire şi consum ale produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spaţiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locaţiei și ale activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală, realizate în spaţii închise.

Cele mai citite articole

De asemenea, se interzice organizarea şi desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spaţii deschise.

Organizatorii evenimentelor, organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minim un metru între participanți.

Reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț să se informeze doar din surse oficiale și să respecte recomandările autorităților locale pentru prevenirea răspândirii COVID – 19.  

Post-ul NEAMȚ: Persoanele izolate sunt verificate (FOTO) apare prima dată în Stiri-Neamt.ro.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa