NEAMȚ: Spitalul Județean a trecut în subordinea Ministerului Sănătății, anunță Ionel Arsene

de WTA.ro

NEAMȚ: Spitalul Județean a trecut în subordinea Ministerului Sănătății, anunță Ionel Arsene


Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, anunță că Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț a trecut în subordinea Ministerului Sănătății.

Într-un mesaj transmis, astăzi, Ionel Arsene anunță că spitalul a trecut în subordinea Ministerului Sănătății. Totodată, Arsene a făcut un bilanț al fondurilor alocate de Consiliul Județean în ultima perioadă.

Mai jos, mesajul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene:

Dragi nemțeni, până astăzi, atât timp cât Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost în administrarea Consiliului Județean, m-am ocupat cu toată grija și cu tot interesul ca atât pacienții cât și cadrele medicale să aibă tot sprijinul și toată resursa financiară pentru a gestiona cât mai bine această criză pandemică.

? Am acordat fonduri de la Consiliul Județean pentru dotări esențiale în această perioadă și pentru echipamente de protecție necesare cadrelor medicale.

La sfârșitul lunii martie, erau alocați 11 milioane de lei pentru:

?23 ventilatoare mecanice;
?31 de monitoare pentru funcții vitale;
?30 de paturi ATI;
?4 tuneluri de decontaminare;
?servicii de cazare pentru aproximativ 250 de angajați ai spitalului;
?8000 de teste diagnosticare PCR;
?10.000 de teste rapide;
?medicamente pentru COVID-19;
?seturi complete de echipament, măști de 3 tipuri, combinezoane de unică folosință și soluții dezinfectante;

? Cea mai mare bucurie am trăit-o pe 20 martie, la semnarea contractului pentru achiziția aparatului de testare moleculară real-time PCR.

Vinerea trecută a ajuns la spital cea mai mare parte a acestui adevărat laborator, care va funcționa de miercuri!

De poimâine, nemțenii vor fi testați la Piatra Neamț și vor afla în cel mai scurt timp dacă sunt infectați cu virusul COVID-19.

Cele mai citite articole

Oamenii nu vor mai sta stresați zile la rând în așteptarea rezultatului din alte județe și nici nu vor mai sta izolați în zadar, dacă nu vor fi pozitivi. A fost o promisiune făcută nemțenilor și am respectat-o.

‼ Vreau să vă informez că la sfârșitul săptămânii trecute, mai exact vineri la ora 21:18, a apărut în M.O. nr. 281/03/04/2020, Ordonanța de Urgență a Guvernului României, prin care toate unitățile sanitare aflate în subordinea autorităților locale, trec în administrarea Ministerului Sănătății.

‼ Privesc cu îngrijorare acest lucru, observând următoarele:

? la Neamț nu a ajuns niciun echipament medical din sutele de milioane cheltuite de Guvernul României;
? în țară se înregistrează deficiențe enorme în organizarea și logistica medicală: nu sunt ventilatoare, aparatură, medicamente, nu sunt măști, combinezoane, biocide, echipamente de protecție;
? s-a tăiat inuman din bugetul național de sănătate suma de 3,4 miliarde lei;
? nu se alocă fonduri și nu a ajuns nimic la Neamț din ce am auzit la Tv că s-a dat la alte județe;
? alocațiile de hrană sunt insuficiente și în total dispreț față de oameni, de 13 lei pentru o zi întreagă. ? Sunt nevoit să le suplimentez din bugetul județului Neamţ;

‼ ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PIATRA NEAMȚ ESTE ÎN SUBORDINEA MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII!

? Chiar dacă este așa, vreau să vă asigur pe dumneavoastră, dragi nemțeni, pe toate cadrele medicale și pe pacienți, că nu voi reduce eforturile mele de a susține sănătatea din județul Neamț.
? Voi monitoriza foarte atent cum Ministerul Sănătății va coordona și va administra Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

? Așa să-mi ajute Bunul Dumnezeu!

Post-ul NEAMȚ: Spitalul Județean a trecut în subordinea Ministerului Sănătății, anunță Ionel Arsene apare prima dată în Stiri-Neamt.ro.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa