NEMULȚUMIRI LA BABADAG, DUPĂ DECIZIA AUTORITĂȚILOR CA TABĂRA SĂ FIE FOLOSITĂ PENTRU IZOLAREA POTENȚIALILOR SUSPECȚI DE „CORONAVIRUS“!

de WTA.ro

Viceprimarul orașului Babadag critică decizia autoritaților prin care fosta tabără din  Babadag a fost destinată  centru de primire şi cazare a eventualelor cazuri suspecte de „Coronavirus” de pe raza județului Tulcea. Mai mulți locuitori din babadag și-au exprimat la rândul lor îngrijorarea cu privire la această decizie.

„După cum cunoaşteţi, prin intermediul canalelor de informare s-a adus la cunoştință opiniei publice, posibila răspândire a unei maladii extrem de contagioase, cu originea China, sub denumirea de „CORONAVIRUS” şi pe teritoriul țării noastre, iar implicit şi în perimetrul județului.
Din aceste motive, conducerea prefecturii Tulcea şi locale Babadag, au luat o decizie, din punctul meu de vedere

Iordan Nastase

Cele mai citite articole

pripită şi în acelaşi timp controversată, în vederea nominalizării oraşului Babadag şi a locației, cabana „Sinaia Dobrogei” ca centru de primire şi cazare a eventualelor cazuri suspecte de „Coronavirus” de pe raza județului Tulcea. Este un risc major, de expunere a cetățenilor localității în cazul nefericit, când vor fi semnalate cazuri de persoane suspecte de contaminare cu virusul ucigaş, de pe raza județului.
Locația şi condițiile nu sunt tocmai potrivite pentru o astfel de problemă, mai ales că județul Tulcea este tranzitat şi de foarte mulți turişti străini. Personal, ca viceprimar al oraşului şi consilier local nu voi fi de acord cu această decizie păguboasă pentru oraş şi cetăţeni. Din aceste considerente, găsesc că oportună o dezbatere publică, de informare a cetățenilor şi prezența unor persoane responsabile din cadrul DSP Tulcea şi Instituția Prefectului.
Orice decizie de o asemenea anvergură, este imperios necesară de a se lua în plenul Consiliului Local şi emiterea unei hotărâri.
Suntem aleşi de cetățeni, trebuie să le apărăm interesele şi integritatea“ susține viceprimarul orașului Babadag, Iordan Năstase

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a aprobat pe  24 februarie, “Planul de măsuri pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu CORONAVIRUS – COVID 19 la nivelul judeţului Tulcea”.
De asemenea, a fost aprobată folosirea spaţiilor destinate carantinării persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei cu Coronavirus, respectiv 80 de locuri la nivelul întregului judeţ, spaţii identificate în precedentele şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Toate acestea au fost verificate ieri şi azi, pe teren, de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi structurilor din cadrul M.A.I.
În urma verificărilor, dintre aceste spaţii de cazare destinate carantinării persoanelor, primele 44 de locuri vor fi la Tabăra “Sinaia Dobrogei” din oraşul Babadag, apartinând Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Tulcea.

Cele mai citite articole