NEWS ALERT: CLSU, decizie de ULTIMĂ ORĂ în privința căminului de bătrâni din ONEȘTI!

de WTA.ro

Căminul de bătrâni din Onești, situat pe strada 8 Martie, nu se va mai închide, a stabilit, azi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Onești, care a luat act de prevederile Ordonanței Militare Nr. 8.

Căminul de bătrâni din “Satul Catolic” ar fi trebuit să se închidă începând cu 15 aprilie, dar Ordonanța Militară Nr. 8 schimbă total datele problemei. “Se interzice, pe perioada stării de urgență, încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice (…)”, se arată la Art. 9 – (1) – vezi print-screen-ul alăturat.

În aceste condiții, CLSU Onești s-a conformat și va menține deschis căminul de bătrâni, cu mențiunea că accesul vizitatorilor/aparținătorilor/susținătorilor/reprezentanților legali ai beneficiarilor serviciilor sociale în căminul din subordinea DGAS Onești va fi interzis.

Cele mai citite articole

În același timp, pentru personalul angajat al căminului oneștean s-a instituit măsura de izolare preventivă – prevăzută de asemenea de Ordonanța Militară Nr. 8.

Pentru că izolarea personalului angajat al Căminului pentru bătrâni Onești nu se putea face la locul de muncă, din cauza lipsei spațiului, acesta va locui în perioada următoare la căminul aparținând Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” (foto mic), unde le vor fi asigurate și hrana zilnică și echipamentele igienico-sanitare și de protecție necesare.

Totodată, personalul angajat al căminului va beneficia și de transport gratuit între locul de muncă și spațiul de izolare.

În căminul de bătrâni din Onești sunt cazate 28 de persoane în vârstă.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa