Nimic nu se pierde, totul se transformă… la Primăria Reșița

de WTA.ro

as
Administrația locală a municipiului Reșița a fost acuzată de distrugerea dalelor care pavau centrul civic până la începutul acestui an. Pentru a afla adevărul, am solicitat un punct de vedere directorului Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Daniel Călin.
Toate dalele care nu au fost sparte s-au recuperat, s-au stivuit pe paleți și sunt depozitate în curtea secției noastre. Este adevărat că în timpul transportului s-au mai răsturnat, dar muncitorii noștri le-au stivuit și sunt pregătite să fie folosite acolo unde va fi nevoie de ele în municipiul Reșița. În primăvara aceasta vom trece la refacerea aleilor în toate cimitirele orașului, alei care vor avea în componență tocmai aceste dale din centrul civic. Nu aruncăm nimic; la noi nimic nu se pierde, totul se transformă. E păcat să cheltuim banii pe alte dale când acestea ne sunt disponibile“, a mai precizat șeful secției.

Cele mai citite articole

s
Și pentru că tot am amintit de cimitire, pot să vă spun că de când am venit în această funcție, am încercat să transform Administrarea cimitirelor, astfel încât aceasta să producă bani pentru primărie, fără să mai fie nevoie să o susțină administrația locală financiar. La această oră, pot să vă spun cu mândrie că toate serviciile funerare pe care le face orice agent economic din municipiu, sunt executate și de administrația cimitirelor, mult mai bine, mult mai serios și mult mai ieftin. Repet, mult mai ieftin. Asta pentru că avem un profit mic, de doar 3%, ceea ce ne permite să facem concurență firmelor private“

În prezent toate serviciile din cimitire au fost preluate de către primărie și s-au angajat încă 6 persoane pentru a putea face față solicitărilor. În cimitirele reșițene mai există în prezent 8 firme care își desfășoară activitatea exclusiv în domeniul construcțiilor, a mai precizat Daniel Călin.
Dan AGACHE

Cele mai citite articole