Noua linie de cap tractoare DAF: Standard de eficiență, siguranță și confort

de WTA.ro

La doar câteva luni de la marea lansare a ultimei linii de camioane DAF, denumită sugestiv New Generation, producătorul olandez înregistrează deja o creștere a comenzilor ce depășește nivelul de 1000 de unități, ce urmează a fi produse și livrate noilor proprietari. 

“Niciodată în istoria noastră de peste 90 de ani nu s-a atins atât de repede pragul de 1.000 de comenzi după lansarea oficială”, Richard Zink – membru al Consiliului de administrație DAF. 

Este vorba despre modelele DAF XF, XG si XG+, soluții de transport rutier de ultimă generație, a căror poziționare pe zona de autocamioane și capuri de tractor este asociată atingerii unui nou standard, privind eficiența, siguranța și confortul șoferului. 

Camioane pliate 100% pe reglementările UE specifice 

Reprezentanții producătorului de autocamioane susțin că, odată cu lansarea noilor modele din gama DAF New Generation, acest segment important din sectorul automotive cunoaște primele soluții ce beneficiază pe deplin de noile standardele europene pentru mase și dimensiuni. 

Aceste noi reglementari permit camioanelor să măsoare dimensiuni mult mai generoase, astfel încât experiența condusului unui astfel de model să atingă niveluri mult mai ridicate de siguranță, eficiență și confort. 

Gama de camioane DAF New Generation: Soluții eco-friendly

Cele mai citite articole

Designul conic al cabinelor noilor cap tractoare DAF, curbura parbrizelor și alungirea cu 16 cm a zonei frontale sunt elemente ce asigură o nouă însemnătate conceptului de “cabină aerodinamică”, pentru a stabili un alt etalon pe segmentul soluțiilor de mari dimensiuni din trafic. 

Acest beneficiul asociat design-ului, regăsit la modelele XF, XG si XG+ din gama DAF New Generation, asigură o îmbunătățire considerabilă la nivel de eficiență a consumului de combustibil. Mai mult decât atât, reprezentanții constructorului olandez afirmau în cadrul lansării că noile modele garantează și niveluri cu 10% mai scăzute al emisiilor de carbon. 

Noile cabine DAF sunt mult mai sigure și mult mai confortabile

Modelele New Generation lansate recent sunt prevăzute cu linii ale ferestrelor extrem de joase, dar și cu ferestre laterale mult mai mari, pentru o vizualizare directă excepțională. Acestor noi atribute li se adaugă noul sistem DAF de vizualizare digitală a traficului, precum și vizualizarea de colț DAF. 

Din punct de vedere al confortului asigurat de această nouă generație de cap tractoare DAF, scaunele pivotante, tabloul de bord complet digitalizat, patul Relax și iluminarea ambientală interioară sunt doar câteva dintre elementele ce vor fi apreciate de șoferi, chiar de la primele curse. 

Producția noilor camioane începe în doar câteva săptămâni 

Conform spuselor reprezentanților companiei DAF, modelele din gama New Generation intră în producție începând cu luna octombrie. Așadar, clienții primelor 1000+ modele de cap tractoare XF, XG si XG+ de la DAF sunt nevoiți mai aștepte o perioadă, până când vor putea intra în posesia lor. 

Un lucru este, însă, cât se poate de cert: DAF New Generation revoluționează zona de autocamioane, prin soluții menite să schimbe cu adevărat dinamica transporturilor de mărfuri pe cale rutieră. 

Astfel de soluții nu doar că eficientizează un business construit în jurul expedițiilor de profil, dar reprezintă și un element-cheie ce contribuie la o calitate a vieții mult mai bună, pentru întreaga noastră societate. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa