OFICIAL! Spitalul din ONEȘTI, centru-suport COVID-19! Vor fi achiziționate o listă întreagă de echipamente

de WTA.ro

În urma teleconferinței avute cu secretarul de stat Bogdan Moldovan și directorul DSP pe țară, la care au participat toți directorii DSP din țară și managerii de la toate spitalele din județ, s-a stabilit strategia privind gestionarea crizei COVID-19 în următoarea perioadă, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Onești.

La nivelul județului Bacău s-a hotărât ca spitale COVID-19 să fie Spitalul Judetean Bacău si Spitalul Buhuși.

Spitalul Municipal Onești va fi spital suport COVID-19 (după cum UNU pe Trotuș a scris în EXCLUSIVITATE AICI), respectiv va trata urgențele medico-chirurgicale ale persoanelor aflată în izolare la domiciliu sau carantinare în diverse localități.

Cele mai citite articole

Preluarea persoanei care va a avea o urgență medico-chirurgicală se va face cu ambulanța și se va verifica prezența ei pe lista de izolați sau plasați în carantină.
Pentru a putea desfasura activitatea, am solicitat conducerii ministerului, dotarea cu aparatură medicală specifică și materiale de protecție a personalului medical.

„Am informat conducerea Ministerului (n.r. – Sănătății), Direcția de Sănătate Publică Bacău că, Spitalul Onesti nu va primi niciun pacient până când nu i se va asigura protecția personalului cu materialele de protecție necesare și în cantități suficiente!
În aceste momente trebuie să înțelegem că toate spitalele din România sunt în lupta cu COVID-19, direct sau suport, și în funcție de evoluția pandemiei, întregul sistem sanitar va trata coronavirus!

În această luptă, vom asigura personalului medical infrastructura medicală și protecția necesare, circuite sigure, organizarea activității care să permită confortul fizic și psihic, astfel încât să trecem cu bine peste această mare încercare”, se mai arată în comunicatul de presă al Spitalului Onești.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa