Operațiile programate, suspendate la SJU Slatina

de WTA.ro

Operațiile programate, suspendate la SJU Slatina

Operațiile programate au fost suspendate la SJU Slatina. Celula de criză de la nivelul Spitalului Județean de Urgență a adoptat o serie de măsuri ca urmare a trecerii la scenariul 3 de intervenție în contextul Covid-19.

Astfel, se reorganizează întreaga activitate la nivelul SJU Slatina, având în vedere pericolul major pe care îl reprezintă pandemia de Covid-19. Un întreg corp de clădire, cel în care în prezent funcționează secția de Boli Infecțioase, va fi rezervat doar patologiei Covid-19.

Restul pacienților afectați de alte boli contagioase vor fi tratați, de luni, 16 martie, la etajul 5 din corpul Medicală, care va fi eliberat. În prezent aici funcționează Secția Oncologie, care se va muta în spațiul Secției de Medicină Recuperatorie și Balneofizioterapie.

Întreg personalul spitalului va fi pregătit pentru a putea gestiona situația pacienților cu Covid-19. Se va asigura un stoc de materiale sanitare, iar operațiile programate vor fi suspendate. De asemenea, se vor limita internările programate.

Operațiile programate, suspendate la SJU Slatina. Ce măsuri a mai luat spitalul

Cele mai citite articole

Iată întreg planul de măsuri anunțat de conducerea SJU Slatina:

• Înființarea zonei de triaj COVID-19, începând cu data de 16.03.2020, ora 00:00, în curtea interioară lângă intrarea principală în UPU. Zona de triaj este compusă din container dotat cu chiuvetă proprie, aer condiționat și convector electric și cort de campanie dotat cu scaune cu suport lavabil, sursă de căldură și dozator de apă.
• Eliberarea întregului corp de clădire al secției Boli Infecțioase pentru preluarea eventualelor cazuri suspecte, ce prezintă simptomatică. Pentru eliberarea acestui corp de clădire s-au efectuat următoarele modificări organizatorice.
• Sistarea activității secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care va desfășura activitate doar în sistem Ambulatoriu.

Zona de triaj de la SJU Slatina
Zona de triaj de la SJU Slatina

• Relocarea secției Oncologie de la etajul 5 – Medicală, la etajul 1 – Corp Central, în locul secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.
• Mutarea tuturor pacienților secției de Boli Infecțioase din corpul actual de clădire, în secția de Oncologie, etajul 5 – Medicală.
• Etajul 4 din Medicală, care a fost reabilitat complet, nu va fi dat în folosință încă secției de Medicină Internă, fiind păstrat ca zonă potențial disponibilă pentru situații extraordinare.

Alte măsuri de la SJU Slatina

• Introducerea unui chestionar/declarație pe propria răspundere care va fi completat de toți pacienții la internare și care va fi atașat la FOCG.
• Reducerea numărului internărilor de zi și a internărilor programate cu bilet de trimitere.
• Reorganizarea programului operator prin anularea intervențiilor chirurgicale programate.
• Asigurarea unui stoc de rezervă de materiale sanitare și medicamente pentru situații extraordinare.
• Instruirea întregului personal al SJU Slatina cu privire la metodologia de supraveghere a cazurilor de infecție cu COVID-19.

Mesajul spitalului județean

„Prin intermediul mass-media, facem un apel la responsabilitate atât profesională, din partea specialiștilor în sănătate, medici de familie, specialiști, structuri centralizate, cât și de responsabilitate socială, la reprezentanții comunității în a transmite informațiile doar preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali, de a întreprinde și respecta cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități“, este mesajul transmis de SJU Slatina.

Cele mai citite articole