(P) 5 orașe impresionante de văzut în regiunea Puglia

de WTA.ro

(P) 5 orașe impresionante de văzut în regiunea Puglia

Dacă însorita regiune italiană se află pe lista cu locuri de văzut în 2020, îți poți rezervă încă de pe acum o vacanță de la AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking la pachetele complete în Puglia ce beneficiază acum de tarife începând de la 426 euro/persoană pentru 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică.

Puglia este împărțită în șase provincii care cuprind mai multe orașe, stațiuni și sate: Bari, Brindisi, Foggia, Lecce, Taranto și Barletta-Andria-Trani. Este imposibil ca într-o singură vacanță să explorezi întreaga regiune pitorească, însă la prima vizită merită să adaugi pe lista cu locuri de văzut măcar 5 dintre orașele sale deosebite!

Primul loc în care vei face cunoștință cu Puglia este Bari, capitala plină de viață, împărțită în portul cosmopolit și orașul vechi ca un labirint, amintind cumva prin prisma construcțiilor sale de coloratul și agitatul Napoli. Sunt o mulțime de monumente pe care trebuie să le bifezi aici, însă pulsul orașului îl vei lua cel mai bine pe străzile din Bari Vecchia ce sunt înțesate de tarabe pline de fructe și femei ce pregătesc de zor tradiționalele paste orecchiette.

Timpul pare că are o răbdare nesfârșită cu locuitorii orașului Trani. Vechiul sat pescăresc, transformat astăzi în una dintre cele mai cochete stațiuni din sudul Italiei se situează între tradiție și cosmopolitism. Dacă te pierzi în orașul vechi o să descoperi o mulțime de bijuterii arhitecturale în stil bizantin și romanic așa cum sunt Catedrala San Nicola Pellegrino, Castelul Svevo sau Biserica Cavalerilor Templieri, Chiesa di Ognissanti.

Puglia

În inima Văii Itria domnește Ostuni, un oraș alb construit pe o colină la circa 8 km distanță de coasta Mării Adriatice, care te cucerește instant prin atmosfera medievală și superbele clădiri baroce aflate aici. Străzile înguste cu arcade pline de însemne ale grecilor, romanilor și bizantinilor – popoare ce ce au stăpânit pe rând acest loc,  ascund numeroase magazine de suveniruri, piețe mici pline de foccacerii și ateliere unde se lucrează manual obiecte din lemn de măsline.

Cele mai citite articole

Unul dintre cele mai romantice orășele din Puglia este Locorotondo, o așezare cu formă perfect rotundă unde să te învârți printre vilele din piatră albă cu balcoane mici, pline de flori colorate  și bisericuțe cochete. Pentru că este înconjurat de numeroase câmpuri pline de viță de vie, Locorotondo este locul perfect unde te poți delecta cu un pahar de vin local produs din strugurii negri negroamaro.

Dacă ești gurmand și vrei să testezi cele mai bune preparate locale, din itinerariul tău nu poate lipsi micul orășel Ceglie Messapica, cunoscut pentru atmosfera tihnită, localnicii care încă trăiesc după regulile moștenite din străbuni și căsuțele din piatră cu acoperișuri țuguiate numite trulli. Ajuns aici trebuie să te oprești neapărat la o terasă cu specific local pentru a încerca platoul cu brânzeturi canestrato pugliese, cacioricotta și burrata, calzone di cipolla (o pizza umplută cu ceapă, anșoa, măsline și roșii) sau fave e cicorie (un fel de piure din fasole cu cicoare și ulei de măsline).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa