(P) Chora, capitala boemă a insulei Skiathos

de WTA.ro

Preferata cuplurilor de îndrăgostiți și a familiilor cu copii, Skiathos poate fi explorată în noul sezon turistic 2020! AeroVacanțe a lansat Ofertele Early Booking cu reduceri tentante la vacanțele în Skiathos cu zbor charter din Timișoara! Pachetele turistice au tarife începând de la 299 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică!

Șarm tipic grecesc

Ancorat între două porturi pitorești, Chora reprezintă exemplul perfect de oraș tipic grecesc – alei înguste și în trepte, viluțe neo-clasice zugrăvite în alb cu acoperișuri din țiglă și uși albastre, biserici bizantine, turnuri cu ceas și mori de vânt cocoțate pe deal. Capitala insulei Skiathos are un farmec aparte ce o diferențiază totuși de alte locuri din Grecia.

Cu o viață de noapte fulminantă, grație numeroaselor baruri și taverne răspândite între porturi și celebra Stradă Papadiamantis, Chora este un adevărat magnet pentru tinerii care vor să se distreze până la ivirea zorilor. Peisajele pitorești contribuie și acestea la renumele capitalei – un amestec divin între pini parfumați, marea azurie și stânci impozante printre care se strecoară cactuși și leandri colorați.

Între portul nou și cel vechi se găsește Bourtzi, o mică peninsulă interconectată cu orașul printr-un istm îngust, înconjurată de stânci și pini, unde domnesc ruinele unei vechi cetăți bizantine în care funcționează astăzi un teatru în aer liber și o terasă cu vederi monumentale spre insulița nelocuită Tsougria.

Din portul vechi, una dintre cele mai pitorești zone din Skiathos, unde se îngrămădesc numeroase taverne unde te poți delecta cu preparate din pește proaspăt și fructe de mare, drumul urcă ușor spre Centrul Istoric. Cele mai multe străduțe sunt în pantă și nu au nume, astfel că nu o să-ți fie deloc ușor să te orientezi în acest labirint de alb și albastru.

Skiathos

Cele mai citite articole

Viață de noapte și peisaje pitorești

Lasă-te purtat spre Plakes, o zonă împânzită de magazine cochete, continuă cu Stradă Papadiamantis, unde se află se află Casa Memorială a iubitului scriitor grec Alexandros Papadiamantis. La final te poți opri pe Strada Pernelor – este astfel numită de turiști datorită faptului că toate cafenelele au mici terase cu băncuțe decorate cu perne colorate și puf-uri „aruncate” printre palmieri.

Urcă pe deal spre cocheta Piață Agios Nikolaos, unde se află biserica cu același nume construită în secolul XX și un turn cu ceas medieval. Priveliștile splendide asupra portului, mării și a dealurilor din împrejurimi te vor lăsa fără grai. De aici te poți pierde spre Bohali, o zonă rezidențială păzită de vechiul Castel Venețian, din care se mai păstrează astăzi zidurile de apărare, ruinele unor bisericuțe și poarta fortificată marcată prin cei doi lei venețieni.

Turul orașului Chora se poate încheia cu Megali Ammos, o mică plajă din suburbie, compusă din nisip fin și mângâiată de apele cristaline ale Mării Egee, de unde foarte bine te poți îndrepta și spre alte plaje, mult mai cunoscute din Skiathos, pentru un moment de răgaz bine meritat!

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa