(P) Cultură și istorie într-o vacanță în Ischia

de WTA.ro

Dacă nu ai auzit prea multe despre Ischia, nu îți face griji – pentru că este considerată a fi „secretul bine păstrat al Italiei”, o insulă de numai 47 de km pătrați și o coastă de 37 km, păzită de semețul Munte Epomeo.

Poți descoperi această perlă italiană din apropierea orașului Napoli, într-un sejur alături de AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking 2020 la vacanțele complete în Ischia, ce pornesc de la numai 219 euro/persoană. Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică.

Magnet pentru turiștii italieni

Pitorească și seducătoare, Ischia găzduiește circa 300 de izvoare termale și minerale transformându-se în una dintre cele mai bune destinații de wellness din lume. Combinația perfectă între plaje, parcuri termale și comori istorice, face ca insula vulcanică din Marea Tireniană să fie preferata turiștilor italieni, a nemților și britanicilor ce vor să se relaxeze departe de aglomerația marilor orașe.

Sunt o mulțime de locuri pe care merită să le descoperi în Ischia, odată ce ai ajuns aici: de la cosmopolita capitală dominată de Castelul Aragonez, Parcul Termal Afrodita Apollon, până la pitorescul sat Sant’Angelo și Plaja Citara, paleta de obiective este una vastă, pentru toate gusturile.

Turul insulei

Cel mai bun mod să descoperi cele mai populare obiective turistice din Ischia poate fi un tur cultural al insulei, ce începe întotdeauna de la Castelul Aragonez ce stă cocoțat pe un deal stâncos în partea de est a orașului Ischia. Fortăreața a fost clădită inițial de Hiero I de Siracuza și modificată ulterior Alfonso de Aragon care a săpat în munte un tunel îngust pentru a facilita accesul localinicilor spre Ischia Porto.

Cele mai citite articole

O priveliște excelentă spre Castelul Aragonez poți surprinde din Turnul Guevara care a aparținut inițial Ducelui Alfonso de Aragon, iar apoi familiei Guevara. Turnul de apărare din anul 1433 este cunoscută și datorită faptului că una dintre frescele sale ar fi fost realizată de genialul Michelangelo în perioada când acesta trăia o poveste de dragoste cu poeta Vittoria Colonna.

O altă atracție istorică este Il Torrione, un alt turn de apărare al insulei Ischia, ce păzește intrarea în orașul Forio încă din anul 1840. Edificiul este recunoscut de către boemi ca fiind locul de inspirație al artistului-rebel Giovanni Maltese, care a locuit o vreme îndelungată în acest turn.

Cea mai cunoscută biserică din Ischia este Chiesa del Soccorso, unică atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și a poziției. Edificiul din marmură albă în stil greco-bizantin și maur se află pe o mică peninsulă din Forio, înconjurat de marea turcoaz, fiind o permanentă sursă de inspirație pentru numeroși artiști care au încercat să-i redea unicitatea în fotografii sau picturi.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa