Pacientă suspectă de infectare cu noul coronavirus, operată la Spitalul de Urgență Bistrița

de WTA.ro

Medici și asistente de la Secția de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au operat o pacientă care este suspectă ca fiind infectată cu Covid-19. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a postat o fotografie făcută la finalizarea intervenției.

”Echipa operatorie Urologie au încheiat prima intervenție chirurgicală din sectorul de Bloc Operator Covid19. Intervenția s-a realizat asupra unei paciente cu febra mare, tratată ca suspect Covid-19, conform protocolului, în sectorul special amenajat. Felicitări! ”

❤ Echipa operatorie Urologie au încheiat prima intervenție chirurgicală din sectorul de Bloc Operator Covid19….

Cele mai citite articole

Publiée par Gabriel Lazany sur Mardi 31 mars 2020

Reamintim că spital de suport pentru Covid-19 a fost ales Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care are Secție de Boli Infecțioase pe str. Alba Iulia.

SJU Bistrița va prelua și cazurile gravidelor infectate cu Covid-19, precum și cazurile grave și critice ale persoanelor care fac dializă și sunt infectate cu Covid-19 (pentru tură suplimentară a fost nominalizat Centrul de dializă Diaverum Bistrița).

Secțiile speciale pentru cei infectați cu Covid-19 sunt: Secția de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia (întreaga secție); circuit separat de maternitate cu paturi, o sală de nașteri și o sală de operații pentru mamele infectate; pentru bolnavii cu dializă aflați în stare gravă s-a organizat un flux separat la secția de dializă. Bolnavii cu dializă dar care au forme ușoare vor fi tratați special la Centrul de dializă Diaverum. În total sunt alocate 180 de paturi.

Din cadrul SJU, pacienții de la secția Chirurgie au fost externați, secția fiind alocată tratării pacienților confirmați. În cadrul Secției de Boli Infecțioase a SJU vor fi tratați pacienții cu care prezintă forme ușoare spre medii ale bolii. Drept urmare, pentru a proteja pacienții internați la Secția de Oncologie, aceștia au fost transferați la Secția TBC, cea din urmă fiind mutată la Secția de Boli Infecțioase de pe str. Alba Iulia.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa