Parfumuri bărbați – Ce să alegi ca să îl surprinzi?

de WTA.ro

Cartea de vizită olfactivă a domnilor, parfumul pentru bărbați, este o parte integrantă a stilului și aspectului lor. Din acest motiv, alegerea unor parfumuri bărbați nu este niciodată ușoară și adesea facem greșeli mai ales când dorim să îl surprindem.

Prin urmare, în acest articol vom afla tot ce trebuie să știm înainte de a alege parfumuri bărbați pentru a nu ne afla niciodată pe picior greșit. Vom afla:

  • Diferența dintre apă de toaletă, apă de parfum, parfum și apă de colonie
  • Cum este structurat un parfum 
  • Notele olfactive pentru zi și seară
  • Cum să alegi un parfum pentru bărbați pe care să-l oferi cadou
  • Alege parfumul în funcție de anotimp
  • Cum să păstrezi un parfum

Diferența dintre apă de toaletă, apă de parfum, parfum și apă de colonie

Apă de toaletă sau apă de parfum? Parfum sau colonie? Diferența constă în intensitate, adică în concentrația notelor olfactive. Apa de toaletă are o concentrație mai mică, este mai proaspătă și mai ușoară și, prin urmare, este mai puțin persistentă, adică durează mai puțin pe piele. Apa de parfum, pe de altă parte, are o concentrație mai mare, între 15% și 20% și, prin urmare, are o persistență mai mare.

La extreme opuse se află colonia și parfumul. Compoziția coloniei datează din secolul al XVII-lea și se bazează pe citrice, foarte proaspete și perfecte pentru vară, ideale pentru cei cărora nu le plac parfumurile persistente.

Parfumul, pe de altă parte, are cea mai înaltă concentrație, de obicei definit și ca „intensă” sau „absolută”. Parfumul este o creație importantă, cu note învăluitoare, de obicei concepute pentru seară și greu de purtat ziua.

Cum este structurat un parfum

În afară de excepțiile rar întâlnite, aproape toate parfumurile au aceeași structură chimică, și anume o piramidă:

Notele de top reprezintă vârful, prin urmare sunt primele percepute și sunt cele mai proaspete și mai ușoare. De obicei, acestea se evaporă în treizeci de minute și printre acestea găsim, cu siguranță, citrice și unele note florale precum trandafirul.

În centrul piramidei sunt notele mai persistente decât cele anterioare, „absolute”, precum iasomie, ylang-ylang și condimente.

Notele de bază sunt cele care permit parfumului să „adere” la piele. Acestea sunt oarecum sufletul parfumului în sine, foarte persistente. Ele sunt adesea calde și foarte învăluitoare, precum paciuli, lemn, vetiver, smirnă.

Notele olfactive pentru zi și seară

Cele mai citite articole

Având în vedere că nu toate parfumurile pot fi purtate în orice moment al zilei, este adevărat că există note olfactive potrivite pentru zi și note potrivite pentru seară.

Diferența lor este tocmai în învăluire și persistență, deci în construcția piramidei olfactive: note ușoare și proaspete, cum ar fi citricele, lavandă, eucaliptul, mentă sunt perfecte pentru zi sau seară, dar numai vara, deoarece atenuează căldura. Îți recomandăm parfumul Eclat Style de la Oriflame.

În schimb, ingredientele intense precum chihlimbar, smirnă, paciuli, vanilie, lemn de santal, tutun, mai ales când sunt prezente în cantități abundente, fac parfumul potrivit pentru seară, deoarece sunt mai calde, mai intense și durează mai mult. Alege apa de toaletă Giordani Gold Man.

Notele florale, în funcție de compoziția olfactivă, sunt perfecte ziua sau seara în timp ce cele cu note de cacao, cafea, dar și rom, whisky sunt foarte potrivite seara.

Cum vei alege parfumuri bărbați pe care să le faci cadou?

Trebuie să recunoaștem: dacă pentru noi alegerea unui parfum este destul de grea, alegerea unui parfum pentru o altă persoană devine și mai dificilă. Este esențial să cunoaștem gusturile destinatarului, astfel încât să începem deja să selectăm. De asemenea, obiceiurile sale sunt un alt criteriu de selecție: dacă este o persoană care iese puțin seara, de exemplu, și lucrează la birou, este inutil să te concentrezi pe un parfum nocturn și intens, ci alege unul proaspăt și discret. În caz contrar, dacă este o “pasăre de noapte”, alege Excite Force de la Oriflame.

Atunci când te gândești la un parfum pentru soț, iubit, un prieten sau cunoștință, ia în considerare și diferitele fațete ale personalității sale.

Alege parfumuri de bărbați în funcție de sezon

Există oameni care poartă întotdeauna același parfum pe tot parcursul anului. Alții preferă să-l schimbe adaptându-l la anotimp, iar vara este momentul perfect pentru această schimbare. Vara, notele tind să se evapore mai repede din cauza transpirației, astfel încât aromele intense și învăluitoare sunt puțin „irosite”. În plus, datorită climatului, există o dorință mai mare de parfumuri mai ușoare și mai proaspete. Pe timpul verii toate notele olfactive proaspete, citricele, fructele exotice, ierburile aromate în special menta, unele flori, notele marine sunt perfecte, deoarece creează senzația de vacanță de care mintea are nevoie în iulie-august. Coloniile sunt perfecte și pentru bărbații care caută o aromă răcoritoare, dar volatilă. În schimb, iarna, întotdeauna pe același principiu, se caută arome mai calde și mai învăluitoare, precum lemn de santal, vanilie sau paciuli. Între aceste anotimpuri, pe de altă parte, există o mare tendință de a merge împreună cu caracteristicile perioadei: pentru primăvară puteți explora parfumurile florale, în timp ce toamna cele care miros a pădure sunt perfecte.

Cum să păstrezi un parfum

Asemenea vinului, chiar și parfumul se schimbă dacă este depozitat într-un mediu nepotrivit. Dacă este bine protejat, parfumul va rezista ani de zile, deși are loc o oxidare normală și atenuarea notelor de vârf. Prin urmare, în primul rând trebuie protejat de lumină și umiditate. Multe persoane păstrează parfumul în baie, dar nu este locul cel mai potrivit, deoarece temperatura tinde să varieze mult. Mai bine îl ținem într-un dulap sau păstrat întotdeauna în cutia de carton în care este vândut. Vara îl poți pune la frigider. În acest caz nu numai că va fi mai plăcut să-l pulverizezi, dar se va evapora mai încet. 

Vezi toată gama variată de parfumuri bărbați de la Oriflame și alege preferatul!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa