Parteneriatul Consiliului Județean Tulcea și Crucea Roșie este votat în ședință extraordinară

de WTA.ro

Parteneriatul Consiliului Județean Tulcea și Crucea Roșie este votat în ședință extraordinară

Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Judeţean Tulcea a convocat o ședință extraordinară pentru ziua de 11 februarie, începând cu ora 12.00, ale cărei lucrări se vor desfăşura în sala de şedinţe „Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Judeţean Tulcea.

Pe ordinea de zi sunt două puncte, unul singur fiind un proiect de hotărâre.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea parteneriatului dintre Județul Tulcea, prin Consiliul Județean Tulcea și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Tulcea;
  2. Diverse.

UPDATE

Consiliul Județean Tulcea a aprobat marți ,11 februarie 2020, în ședință extraordinară, parteneriatul dintre Județul Tulcea, prin Consiliul Județean Tulcea și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Tulcea, în vederea achiziționării și transportului a cel puțin 10.000 bucăți măști medicale de protecție către comunitatea din Suzhou, Republica Populară Chineză, în vederea prevenirii și protejării îmbolnăvirilor/infecțiilor provocate de coronavirus.

Valoarea Acordului de parteneriat este de 200.000 lei, din bugetul Județului Tulcea, pentru a acoperi cheltuielile aferente achiziționării și transportului acestor produse medicale.

Cele mai citite articole

Conducerea municipalității din Suzhou, cu care Județul Tulcea are o relație de înfrățire de mai bine de două decenii, a comunicat faptul că activitatea economică și administrativă a fost paralizată din cauza apariției cazurilor de infectare cu coronavirus, iar la nivel local este o adevărată penurie de măști medicale.

Având în vedere rolul umanitar al Crucii Roșii în asistarea persoanelor vulnerabile în cele mai diverse situații de criză și fiind încrezători că numai printr-un efort comun putem contribui la depășirea acestei situații fără precedent, Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române intenționează să vină în sprijinul comunității din Suzhou, direcționând către aceasta măști de protecție, atât de necesare în acest moment.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Tulcea, şi-a exprimat intenţia de a se implica în ajutarea populaţiei din Suzhou. Întrucât nu deţine fonduri proprii suficiente pentru achiziţionarea unei cantităţi mari de echipamente şi pentru livrarea produselor în China, este necesară încheierea acestui parteneriat în baza căruia Consiliul Judeţean Tulcea va asigura fonduri în valoare de 200.000 de lei iar Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Tulcea se va ocupa de achiziţionarea produselor şi de livrarea lor către beneficiarii din China.

De asemenea, Consiliul Județean Tulcea reamintește faptul că tulcenii care doresc să contribuie cu o donație de măști chirurgicale au posibilitatea de a face acest lucru la punctul de colectare amenajat la sediul Colegiului Medicilor Tulcea de pe strada Babadag, bloc 7, scara A.

Cele mai citite articole