Pârtie vs. străzi: Primarul Ovidiu Crețu, comparație între împrumuturi

de WTA.ro

”Pentru că s-a discutat foarte mult ce efort înseamnă pentru noi și pentru generațiile viitoare achiziția echipamentelor de la pârtia de schi, voi face o comparație cu un alt împrumut similar luat de predecesorul meu, Vasile Moldovan, pentru reabilitarea a 32 de străzi”, a spus Ovidiu Crețu într-o conferință de presă:

Cele mai citite articole

”În anul 2006, Primăria a luat un împrumut de 35 de milioane lei. În anul 2013, Primăria a luat un împrumut de 36.880.000 lei. Primul împrumut a fost folosit pentru a repara 32 de străzi, pe care de atunci am mai tras un strat de asfalt sau le-am mai făcut ”n” reparații. La acel împrumut pe care îl vom plăti până în anul 2029 dobânda totală este de 24 de milioane lei. Din împrumutul luat în 2013 și la care am început rambursarea în 2014, pentru pârtie am folosit 16.900.000 lei, 46% mai exact, restul au fost folosiți pentru reabilitări termice și pentru Podul Berăriei. La acest împrumut care are scadența în 2024 mai avem de acum înainte cinci ani de plată, cu o medie de 35.800 lei pe an. Dincolo, la străzi, avem de plătit încă zece ani de acum înainte cu o medie de 50.000 lei. Dobânda pe care o plătim la împrumutul total, inclusiv pentru blocuri, este de 7,3 milioane, față de 24 de milioane dobânda plătită pentru celălalt împrumut”.

Ovidiu Crețu a spus că ar vrea să se rețină faptul că ”împrumutul luat pentru echipamentele care dotează pârtia de schi este incomparabil mai avantajos, ca să nu mai vorbesc de faptul că tot ceea ce am cumpărat este acolo, folositor încă mult timp, fără să trebuiască să turnăm alte și alte straturi de asfalt. În 2024 acel împrumut va fi returnat complet. Pârtia de schi este proiectul meu și sunt mândru că am reușit să-l aduc în această fază, nu mai trebuie altceva la pârtie, doar Alpine Coaster pentru vară sau parc de downhill, ceva de acest gen. Pentru iarnă ceea ce avem, cu dotările respective despre care am vorbit, tunuri și pompe, este în regulă”.

Primarul Crețu a spus că ”totalul amenajării pârtiei, din împrumut și cu tot ce am făcut noi, 24 de milioane lei, la care se adaugă cu aproximație încă 3 milioane lei toate dotările, inclusiv cele care vor veni (n.r. – tunuri de zăpadă și pompe). Eu apreciez la 27 de milioane lei totul”.

Cele mai citite articole