„Păsările noastre se hrănesc cu furaje de top” – Iustin Paraschiv, liderul La Provincia. „Capacitățile noastre de producție a furajelor ne susțin în această direcție!”

de WTA.ro

În sectorul agroalimentar, concurența este intensă, iar doar mărcile ce pun accentul pe calitatea superioară a ofertelor lor reușesc să se distingă. O astfel de marcă este Carmistin sub eticheta La Provincia, o prezență constantă pe rafturile supermarketurilor.

Iustin Paraschiv, omul de afaceri din spatele brandului La Provincia, a subliniat în mai multe ocazii atenția specială acordată alimentației păsărilor: „Avicultura noastră se bucură de furaje de cea mai înaltă calitate. Capacitatea noastră de a produce furaje ne facilitează acest aspect„.

Echipa Carmistin se concentrează profund pe calitatea alimentației, care ajunge în cele din urmă la consumator, oferind animalelor o dietă echilibrată – „Căutăm în alimentație gust, textură, și echilibru. Ne extindem continuu limitele pentru a furniza produse impecabile„, menționează Iustin Paraschiv, liderul La Provincia.

Investiția în instalațiile de producție a furajelor – cheia unei diete sănătoase

Pentru a garanta calitatea excepțională a hranei pentru animalele de la fermele Carmistin, societatea dispune de o unitate proprie de producție a furajelor, situată la 20 km de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Băbeni. Aceasta a fost modernizată în 2023 printr-o investiție semnificativă, ceea ce a permis amplificarea capacității de fabricație, procesare și distribuție.

Facilitatea include spații de stocare pentru cereale și linii de ambalare pentru furaje, capabile de un volum mare de împachetare. „Realizarea acestui proiect ne-a permis să activăm în totalitate instalația din Băbeni, astfel încât acum, în plină perioadă de achiziții de cereale, să fie pe deplin funcțională„, afirmă Marius Bărbulescu, șeful Diviziei Agricole a Carmistin.

Instalația produce diferite tipuri de furaje, inclusiv făină, brizură și granule, și are capacitatea de a combina o varietate de materii prime, de la grâu și porumb, la mazăre, ovăz sau orez. Cu modernizarea, au fost achiziționate și echipamente noi pentru a face producția cât mai simplă, eficientă și sigură, asigurând astfel un proces sustenabil care rezultă în hrană sănătoasă.

Producția sustenabilă este posibilă și datorită celor două turbine de cogenerare, care oferă o cantitate semnificativă de energie electrică, reducând emisiile de CO2 și costurile energetice.

Divizia agricolă – nucleul companiei

Cele mai citite articole

Procesul de asigurare a calității cărnii de pui de la La Provincia începe cu agricultura, considerată „nucleul” organizației. Carmistin deține un circuit complet al hranei și investește constant în acest sector, cultivând propriile terenuri, dintre care aproximativ 2.000 de hectare sunt în regim BIO.

Terenurile se află în județele Vâlcea și Prahova, în localitățile Diculești și Baba Ana. Situate în sudul României, acestea beneficiază de un sol de calitate, cultivându-se predominant grâu, porumb, rapiță și lucernă.

Lucrăm anual peste 8.000 de hectare, din care mai mult de 30% sunt dedicate agriculturii ecologice. Utilizăm fertilizatori organici și investim în echipamente avansate pentru aplicarea îngrășământului natural, evitând cele pe bază de azot„, explică Iustin Paraschiv. Compania pune accent și pe sisteme de irigații moderne pentru a spori producția de cereale.

La Provincia – Un lanț de producție integrat

Procesul la Carmistin începe cu agricultura. Deținând terenuri proprii pentru cultivare, cerealele recoltate sunt prelucrate în furaje și stocate în facilitățile companiei. Acestea sunt apoi distribuite către fermele unde se află păsările destinate consumului.

Inițial, ouăle de la găinile de fermă sunt incubate, marcând începutul ciclului de viață. De-a lungul anilor, compania a fost recunoscută pentru performanțele sale, depășind standardele Ross 140 Club.

După 21 de zile de incubație, puii sunt hrăniți cu cele mai bune cereale organice până ating greutatea optimă pentru sacrificare. Ulterior, sunt transportați la unitățile de procesare, unde sunt pregătiți și ambalați pentru distribuție și, în final, ajung în magazine. În cadrul Carmistin, procesul este strict monitorizat pentru a asigura transparența și eficiența.

Unde găsești produsele La Provincia

Produsele La Provincia sunt disponibile într-o rețea extinsă de magazine proprii, situate în județe precum Vâlcea, Argeș, și altele, precum și în toate marile lanțuri de magazine, de la Kaufland la Selgros și multe altele.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa