Pensiile speciale NU pot fi desființate dacă vrem să fim o țară normală la cap

de WTA.ro

Pensiile speciale NU pot fi desființate dacă vrem să fim o țară normală la cap

În ultima perioadă, în spațiul public, este mare dezbatere pe tema pensiilor speciale. Totul este o manipulare electorală făcută de această dată de actuala opoziție în baza altei manipulări electorale făcute de PNL atunci când a promis eliminarea acestor pensii speciale.

Pensiile speciale nu pot fi desființate dacă vrem să fim o țară normală la cap. Eventual se poate crea o legislație care să nu mai acorde pensii speciale celor ce vor intra de acum încolo în sistemele care ofereau pensii speciale.

Un, om indiferent că e politician, grefier, securist, aviator etc., atunci când își alege o meserie și un drum în cariera profesională ține cont și de beneficiile aduse de practicarea respectivei meserii. Unul dintre aceste beneficii este chiar pensia specială pe care cei care beneficiază de ea au luat-o în calcul când au ales ce să facă cu viața lor. Acum… să vină politicul și să spună că îi ia omului respectiv avantajul pentru care el și-a ales un drum în viață e cea mai mare aberație posibilă.

Nu există nici un motiv destul de bun pentru desființarea pensiilor speciale decât manipularea politică în scopul prostirii poporului. Nu există nici un motiv destul de bun pentru care să schimbi regulile în timpul jocului atunci când jocul este despre drumul pe care și l-au ales unii oameni în carieră și viață.

Cele mai citite articole

Acest articol nu reprezintă o susținere pentru cei care iau pensii speciale cum vor interpreta unii. Nu înseamnă că suntem de acord cu pensiile speciale. Înseamnă doar că nu putem fi de acord niciodată cu o nedreptate chiar dacă aceasta este făcută contra unor categorii profesionale despre care avem uneori o părere foarte proastă.

Doar pentru faptul că o armată de sălbatici scriu cu disperare cuvântul ”m**e” în comentarii când e vorba de pensiile speciale și o altă armată de politicieni inconștienți cred că dacă elimină pensiile speciale vor câștiga voturile celor care dau ”m**e” nu e suficient pentru a decide desființarea pensiilor speciale dacă vrem să fim un popor și o țară normale la cap.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole