Pentru poluarea de la SE Turceni – CEO și firmele care lucrează la supraînălțarea depozitului de zgură și cenușă riscă sancțiuni de până la 100.000 de lei

de WTA.ro

Pentru poluarea de la SE Turceni – CEO și firmele care lucrează la supraînălțarea depozitului de zgură și cenușă riscă sancțiuni de până la 100.000 de lei

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj s-au deplasat, luni, la depozitul de zgură și cenușă al SE Turceni, aparținând Complexului Energetic Oltenia, după ce Gorjeanul a relatat în numărul din 3 februarie că mai multe localități din zona termocentralei au fost poluate în cursul zilei de duminică. Peste aceste localități s-a așternut un val de cenușă.

Cele mai citite articole

,,Azi, 3 februarie 2020, din presa locală am fost informați că în după-amiaza de 2 februarie 2020 s-a produs un episod de poluare atmosferică cu praf de la groapa de cenușă administrată de CE Oltenia -Termocentrala Turceni. O echipă de comisari s-a deplasat de îndată la Termocentrala Turceni, unde, în urma verificărilor efectuate s-au identificat sursele de poluare atmosferică, respectiv lucrările de supraînălțare ale depozitului de zgură și cenușă care se execută în această perioadă.
Controlul va continua și în zilele următoare la toate societățile care execută lucrări de construcție în depozitul de zgură și cenușă aparținând Termocentralei Turceni”, anunță printr-un comunicat de presă, Garda de Mediu Gorj. ,,Din primele cercetări, pentru încălcarea legislației în domeniul protecției calității aerului, atât Complexul Energetic Oltenia, respectiv Termocentrala Turceni, dar și societățile care execută lucrările de supraînălțare ale depozitului de zgură și cenușă, riscă sancțiuni de până la 100.000 de lei”, se mai arată în documentul semnat de Gheorghe Sanda, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Gorj.
A.STOICA

Cele mai citite articole