Perla turismului cărășean își pune haină nouă. Primăria Bozovici investește!

de WTA.ro

Perla turismului cărășean își pune haină nouă. Primăria Bozovici investește!

modelmic
Parte integrantă a Parcului Național Cheile Nerei – Beiușnița, cascada Bigăr reprezintă un reper turistic important în peisajul județului Caraș-Severin. Situată pe Paralela 45, în apropierea localității Bozovici, cascada Bigăr, considerată una dintre cele mai spectaculoase din lume, va îmbrăca din acest an, haină nouă.

Avem două milioane de lei alocați prin Compania Națională de Investiții și un milion cofinanțare“ – a declarat pentru Reper24, primarul localității Bozovici, Adrian Stoicu.

În această săptămână constructorul, firma care a câștigat licitația de lucrări dar și contestația depusă la Tribunal, va semna contractul și va începe lucrările imediat ce vremea va permite acest lucru. Va fi construită o pasarelă de 400 de metrii din parcare până la cascadă, paralelă cu drumul, o parcare de 100 de locuri cu grup sanitar în centru. Toate căbănuțele actuale vor fi demolate și vom construi alte 32, 16 mari și 16 mici. Vreau ca în acestea să prioritizez producătorii locali, care vor putea oferii turiștilor pe lângă suvenire, produse locale: plăcinte, miere, făină de la morile de la Rudărie, loțiuni și produse cosmetice locale, dulcețuri și apă de trandafir“, a mai precizat Adrian Stoicu.

cascada-bigar-ok

Cele mai citite articole

 

Tot în zona parcării va fi ridicat un restaurant cu terasă pentru turiști, iar parcarea va fi păzită. Singura problemă care stă în fața acestui proiect este lipsa unui transformator de tensiune, dar această problemă va fi rezolvată, dă asigurări primarul din Bozovici. „Vreau ca totul să fie de bun gust, astfel încât turiștii să plece mulțumiți de la noi și, de ce nu, să revină mereu cu plăcere“, a mai spus Adrian Stoicu.

 

Dan AGACHE

Cele mai citite articole