Peste 35.000 de măști medicale au fost achiziționate de Consiliul Județean Tulcea și Crucea Roșie pentru Municipalitatea Suzhou, China

de WTA.ro

În urma încheierii Acordului de Parteneriat între Consiliul Județean Tulcea și Crucea Roșie Română, Filiala Tulcea, prin care s-au alocat 200.000 lei din bugetul Județului Tulcea, s-a reușit achiziționarea a peste 35.000 de măști medicale, destinate protecției împotriva infecției cu coranavirus pentru populația din Suzhou.

Parteneriatul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliul Județean, după ce Municipalitatea Suzhou, cu care Județul Tulcea are o relație de înfrățire de mai bine de două decenii, a comunicat faptul că activitatea economică și administrativă a fost paralizată din cauza apariției cazurilor de infectare cu coronavirus, iar la nivel local este o adevărată penurie de măști medicale.

Cele mai citite articole

„Deși Tulcea și Suzhou sunt separate de o distanță considerabilă, suntem alături de frații noștri chinezi și ne exprimăm speranța că municipalitatea soră va fi cât mai puțin afectată de problema medicală cu care se confruntă Republica Populară Chineză.
Având în vedere înalta calitate a serviciilor medicale furnizate în unitățile spitalicești din Suzhou, precum și modul exemplar în care comunitatea chineză se mobilizează în situații critice, suntem convinși că prin efortul conjugat al populației și autorităților publice, efectele negative vor fi limitate, până la dispariția situației de urgență.
Consiliul Județean Tulcea a făcut toate demersurile necesare la Ministerul de Externe, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății pentru a veni în sprijinul prietenilor din Suzhou și a încheiat Acordul de Parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română, Filiala Tulcea, pentru achiziționarea măștilor. Pentru transport am beneficiat de sprijinul Ambasadei Chinei la București, drept pentru care dorim să le mulțumim“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Cele mai citite articole