Piese de mobilier must have pentru baie

de WTA.ro

Camera din casă în care poți spune că evadezi din activitățile tale zilnice este baia. De altfel baia este și locul în care îți începi fiecare zi, așadar are o amprentă destul de puternică în viața ta.

Atunci când o casă este amenajată, din păcate pentru baie nu este acordată foarte multă importanță chiar dacă se află printre cele mai importante camere. Și dimensiunea care se rezervă pentru această cameră este de asemenea redusă. Iar acest fapt îți poate da bătai de cap în ceea ce privește amenajarea. Însă nu trebuie să îți pierzi speranța, dacă vei opta pentru mobilă potrivită, dar și pentru accesoriile optime vei reuși să realizezi un spațiu exact pe gustul tău, bine organizat astfel încât să oferi ideea de spațiu suficient, care va atrage din punct de vedere estetic. Dar trebuie să știi că amenajarea unei băi se bazează și pe latura sa funcțională, care ar trebui să fie mai presus decât cea estetică. De aceea atunci când vei alege obiectele de mobilier, dar și accesoriile, acestea trebuie să fie unele practice.

Idei pentru amenajarea unei băi

Baie în care vei utiliza cadă îți oferă multiple posibilități, poți alege să faci un duș atunci când ești pe grabă sau poți să te relaxezi în propria cadă ore în șir simțindu-te ca la o sesiune de SPA. Astfel că utilizarea unei căzi este un real avantaj, îmbinând confortul cu necesitatea. Singurul dezavantaj pe care îl oferă cada este faptul că ocupă prea mult spațiu.

Cele mai citite articole

Dimensiunea și modelul căzii îl vei alege în funcție de design-ul băii tale și raportându-te la celelalte elemente componente. Poți opta pentru o cadă pe colț, una cu formă dreptunghiulară sau o cadă cu picioare. Modelul de cadă cu picioare este  potrivit unei băi mai mari deoarece are dimensiunile mai generoase, în general. De altfel trebuie să fii atent și la detalii precum materialul din care este confecționată cada pe care o alegi, pentru a fi rezistentă în timp. În general prețul relevă calitatea, astfel că te poți ghida și după acesta.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/gresie-placi-baie-curat-7598119/ 

Băile mici sunt compatibile cu cabine de duș complete. Este indicat să folosești o cabină de duș pentru o baie cu dimensiuni mai mici pentru că vei reuși să economisești spațiu. În ceea ce privește cabina de duș ar trebui să ții cont de câteva detalii importante, modalitatea în care se deschid ușile, acesta este un element ce ține mai mult de spațiul de care dispui. Dacă dimensiunea spațiului este una decentă atunci alege uși culisante, iar dacă este vorba de un spațiu mai mare poți opta pentru o ușă tip bifold. Un alt aspect la care să iei seama este sticla din care este confecționată cabina de duș, optează pentru una securizată. Dar ai grijă și la etanșeitate, este foarte importantă pentru a evita o podea ce va fi în permanență udă. 

Nu uita ca înainte să te apuci de amenajarea băii să te ocupi de realizarea unui buget ce te va îndruma spre obiectele de mobilier ce se potrivesc planului tău financiar.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa