Planifici un grătar la iarbă verde? Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere!

de WTA.ro

Vremea devine din ce în ce mai prietenoasă, ceea ce înseamnă că tot mai multe ieșiri vor avea loc în aer liber. Ia inițiativa și cheamă-ți prietenii la un grătar demn de trecut în albumul cu amintiri. Citește acest articol pentru a descoperi ce anume trebuie ai în vedere când vine vorba de planificarea unui grătar la iarbă verde cu cei dragi!

Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când planifici un grătar cu prietenii!

  • O zi disponibilă pentru toți

Întâi de toate consultă-te cu prietenii tăi cu privire la data în care va avea loc grătarul. Este puțin probabil ca toată lumea să aibă programul de la 08:00 la 17:00 sau să lucreze doar în cursul săptămânii. În aceste condiții trebuie să fixezi grătarul într-o zi în care toți sunt disponibili. Un alt aspect deosebit de important este prognoza meteo. Deși primăvara s-a instalat complet, asta nu înseamnă că va fi zilnic însorit. Ploile pot apărea oricând, așa cum și norii pot pune stăpânire pe cer, făcând ca temperatura aerului să scadă. În plus, pentru ca în pregătirea grătarului să nu întâmpini obstacole ar fi indicat să te informezi cu privire la posibilele rafale de vânt. Nu numai că vântul va deranja fața de masă și restul obiectelor poziționate pe aceasta, dar va crește și riscul ca focul din grătar să se răspândească. 

  • Locația

Un alt punct de interes al discuției voastre va fi referitor la locație. O primă variantă se rezumă la spațiul de care dispuneți deja, mai exact locuința unuia dintre voi. Cea de-a doua variantă este să închiriați un loc special amenajat pentru grătar, iar o a treia posibilitate este să găsiți un spațiu în natură, cu condiția ca această acțiune să fie permisă în zona respectivă. După ce veți cădea de comun acord, puteți trece la următorul pas.

  • Lista de cumpărături

Cele mai citite articole

Carnea, cârnații și legumele ce urmează a fi prăjite sunt doar câteva dintre alimentele pe care va trebui să le pui pe lista de cumpărături. Printre altele, o bucată de slănină sau o ceapă îți va fi utilă pentru a unge grătarul. Pâinea este un alt aliment fără de care nu te poți lipsi, drept urmare asigură-te că vei cumpăra suficientă. Pentru cei care mănâncă mai condimentat ar fi bine să le asiguri sare și piper. În aceeași ordine de idei, muștarul, ketchup-ul și maioneza acoperă gusturile tuturor în materie de sosuri, deci trece-le pe listă. Drept băuturi poți lua câteva doze de bere, vin, cidru, două sau trei sticle de apă neapărat și diversifică sucurile pentru a mulțumi pe toată lumea. Dacă nu ai suficient timp pentru cumpărături, te poți aproviziona rapid și simplu de pe Altex.ro. Ca ultimă sugestie, adaptează volumul de cumpărături în funcție de numărul de persoane pentru a te asigura că ai luat suficient sau, dimpotrivă, pentru a nu face risipă.

  • Obiecte folositoare

Pentru depozitarea alimentelor vei avea nevoie de o ladă frigorifică și de multe baterii de gheață. Dacă îți dorești ca bagajul să fie cât mai ușor cumpără tacâmuri, farfurii și pahare de unică folosință. Nu uita de sacii de gunoi pe care-i vei folosi înainte de plecare pentru a strânge resturile. Instrumentele necesare pentru grătar nu pot fi înlocuite, drept urmare trebuie să le iei de acasă. Pe lângă acestea vei mai avea nevoie de role de hârtie, mănuși pentru grătar, cărbuni și chibrituri pentru a aprinde focul. 

Așadar, pregătește-te din timp cu toate bagajele, întrucât un grătar îți poate lua o bună parte din zi. Dacă-l vei face chiar înainte să pornești la drum riști fie să întârzii, fie să uiți ceva acasă.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa