Platforma de teleterapie Sunt OK! este disponibilă pentru tinerii afectați de cancer

de WTA.ro

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, Asociația Little People a anunțat astăzi că platforma ,,Sunt OK!”, prima platformă de teleterapie destinată tinerilor afectați de cancer din România, este funcțională. 

 

Prin intermediul platformei ,,Sunt OK!” pacienții pot beneficia de la distanță de sesiuni de consultație psihologică și psihoterapie, ori de câte ori au nevoie și oriunde se află în România, discutând online cu terapeuți licențiați.

“Frica de reacția celor din jur, teama de ceea ce înseamnă să fii avut cancer, povara pe care o porți constant în subconștient că ești diferit, ideea ca ai putea recidiva, faptul că ți-ai vedea familia suferind încă o dată sunt gânduri care nu dispar, deși nu o spunem cu voce tare”, supraviețuitor de cancer, membru al Comunității Temerarii.

,,În zilele de azi, lumea încă te privește ciudat când spui că vrei să mergi la psiholog sau la terapeut. Cu atât mai mult când le spui că ai avut cancer. Vă invit să susțineți proiectul “Sunt OK!”, prin care tineri pacienți afectați de cancer pot accesa suport emoțional online, oricând, oriunde și fără prejudecăți”, Emanuel Schipor, supraviețuitor de cancer.

Cele mai citite articole

Campania nu este comunicată doar prin mărturiile puternice ale tinerilor supraviețuitori de cancer, ci și vizual prin ,,semnul Sunt OK!”din dorința de a ajunge un simbol, un punct de reper recunoscut atunci când vine vorba despre importanța pe care ar trebui să o acordăm sănătății mentale.

Mai multe detalii despre cum poate fi accesat acest serviciu gratuit pot fi găsite AICI.

Parteneri în acest proiect au fost Banca Transilvania și Atlas.

 

 

 

Post-ul Platforma de teleterapie Sunt OK! este disponibilă pentru tinerii afectați de cancer apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa