Polițiștii informează: Mai bine să previi decât să combați

de WTA.ro

Polițiștii informează: Mai bine să previi decât să combați

Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, astfel polițiștii acordă o atenție deosebită furturilor din locuință, acestea având un impact deosebit în percepția populației în ceea ce privește siguranța personală.

În zilele de 23 și 24 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Săbăoani au desfășurat o activitate preventivă, pe raza localității Săbăoani, pentru informarea cetățenilor și conștientizarea de către publicul țintă a pericolelor existente privind furturile din locuințe.

Totodată, polițiștii și-au propus să aducă în atenția cetățenilor importanța propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce privește furturile din locuințe, în vederea luării măsurilor elementare de precauție.

Activitățile circumscrise acestei inițiative au vizat transmiterea de recomandări cu caracter preventiv prin distribuirea unor materiale informativ-preventive.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă să:

– echipaţi uşile cu sisteme de prindere solide, inclusiv cu bolţuri care să vă asigure protecţia;

– nu uitaţi să lăsaţi impresia că în apartament sau în casă mai locuieşte cineva;

Cele mai citite articole

– când plecați de acasă, verificați daca ați închis ușa și ați pus siguranța;

– daca v-a dispărut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul! N-aveţi de unde şti dacă cheia nu v-a fost cumva sustrasă!

– ferestrele duble oferă mai multă protecţie decât cele simple.

– este indicat ca, în funcţie de posibilităţi, să încheiaţi un contract de asigurare a bunurilor cu o firmă de specialitate.

–  dacă vecinii dvs. sunt cei plecaţi şi observaţi ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare, etc.) telefonaţi de îndată la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie. Cu cât aceasta este anunţată mai repede, cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari!

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole