Pompierii medieșeni au luptat 4 ore cu flăcările la Ighișu Nou | Foto

de WTA.ro

Nova Tv Medias

Pompierii medieșeni au luptat 4 ore cu flăcările la Ighișu Nou.

Duminică după-amiază în jurul orei 14:00, pompierii militari din cadrul Secției Mediaș a ISU Sibiu, au intervenit de urgență în localitatea Ighișu Nou pentru limitarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată și resturi vegetale. Peste 4 ore, pompierii militari au intervenit pentru lichidarea incendiului ce a cuprins aproximativ 10 hectare.

Cele mai citite articole

,,Având în vedere că arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Căpitan Dumitru Croitoru al judeţului Sibiu, face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.  Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale. Este vorba de condiţii meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. Executarea arderii trebuie să se facă în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile.

De asemenea este nevoie de curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri, desfăşurarea arderii numai pe timp de zi, asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii, stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii și interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei” a precizat Alina Voina, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Articolul Pompierii medieșeni au luptat 4 ore cu flăcările la Ighișu Nou | Foto apare prima dată în Nova Tv Medias.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa