Ponturi pentru o grădină sănătoasă și roditoare

de WTA.ro

Probabil că îți dorești, ca multe alte persoane, să-ți poți facilita, atât ție, cât și familiei tale, accesul la o dietă sănătoasă care să includă cât mai multe legume și fructe de ale căror proveniență să fii sigur. Pentru asta, ai nevoie de o grădină curată și bine întreținută astfel încât să te poți bucura cu adevărat de roadele ei. Multe dintre produsele leguminoase aflate în lanțurile mari de magazine din comerț, chiar dacă vin cu etichete pe care să scrie bio, nu au gustul la care sperai sau nu conțin destui nutrienți benefici organismului. Din acest motiv, varianta cea mai sigură pentru o alimentație corectă bazată pe legume și fructe de calitate este investiția de timp în cercetare și informare și bani în administrarea propriei grădini. Asta dacă stai la casă sau ai în proprietate un spațiu pe care îl poți transforma într-o mică fermă sau grădină. 

În rândurile următoare vei găsi un scurt ghid pentru administrarea corectă a unei grădini din punct de vedere al fertilizării, irigării, distrugerea dăunătorilor și defolierii. 

Iată cele mai importante ponturi pentru a te putea bucura de o grădină roditoare și sănătoasă!

  1. Nu lăsa insectele dăunătoare să se bucure de rodul grădinii tale

Unul dintre cele mai mari pericole care se pot abate asupra grădinii tale sunt insectele dăunătoare pentru recoltă. Ca să nu ai de-a face cu astfel de invadatori ar fi indicat să folosești pesticide recunoscute pentru efectele benefice pe termen lung asupra sănătății grădinilor. Găsești astfel de produse în majoritatea lanțurilor de magazin dedicate îngrijirii casei și grădinii. Dacă timpul nu-ți permite să mergi fizic și să cumperi astfel de produse, poți apela la pesticide de la Hectarul, un site dedicat exclusiv micilor și marilor posesori de grădină sau ferme agricole. 

  1. Nu permite plantelor invadatoare să-ți obstrucționeze creșterea armonioasă a culturilor agricole

În cazul plantelor invadatoare este indicat să folosești alt tip de remediu și anume erbicidele, care sunt niște substanțe ce ajută la eradicarea plantelor care se pot hrăni din nutrienți destinați culturilor tale.  Erbicidele se folosesc în funcție de tipul legumelor plantate și nu sunt universal valabile pentru toate tipurile de legume, astfel încât, trebuie să citești ambalajul și să cumperi erbicidele corecte pentru legumele pe care dorești să le cultivi. 

  1. Ai grijă la irigarea corectă a grădinii 

Procesul de irigare suplimentară este indicat a se face în perioade de secetă, dimineața, la primele ore, sau seara, astfel încât soarele să nu accelereze procesul de uscare a solului și astfel culturile tale să se poate hidrata corespunzător. De asemenea este foarte important să te interesez de nevoile fiecărui tip de legumă în parte ca să știi când și de câte ori este necesară udarea lor, în funcție de soi. 

  1. Apelează la fertilizare

Fertilizarea este procesul prin care oferi nutrienți suplimentari anumitor tipuri de legume care necesită o atenție sporită la acest aspect. Nu este recomandată fertilizarea excesivă deoarece acesta poate genera culturi nedorite. 

În concluzie, pentru a te putea bucura de legume și fructe cu adevărat bio, ar fi indicat să-ți administrezi corect grădina prin apelarea la erbicide, fertilizare, pesticide și un sistem de irigare potrivit pentru natura culturilor tale. 

sursa foto: pexels.com 

Te-ar putea interesa