Potențialul criptomonedelor peste 5 ani: Previziunea experților

de WTA.ro

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/avere-boga-ie-bunastare-afaceri-844124/ 

Industria criptomonedelor este abia la început și se află într-o continuă dezvoltare. Însă este aproape imposibil de prezis încotro se îndreaptă lucrurile pe termen lung. În acest sens experții încearcă să obțină o mai bună înțelegere a pieței pentru a putea preconiza schimbările.

De exemplu, Bitcoin a atins de mai multe ori valori maxime în ultimul an, însă mai apoi au fost urmate de scăderi pe măsură. Toate aceste aspecte au trezit interesul oamenilor pentru crypto, devenind un subiect discutat nu numai în rândul investitorilor, dar și în cultura populară.

Bitcoin are calitate de indicator al pieței crypto în general deoarece este cea mai mare criptomoneda, iar restul pieței tinde să-i urmeze tendințele. 

În anul 2021 prețul Bitcoin a avut diverse fluctuații, în aprilie prețul acestuia era de peste 60.0000 de dolari, iar în timpul verii a avut o scădere la mai puțin de 30.000 de dolari. După vară, în luna octombrie acesta revine la 60.000 de dolari, însă în noiembrie reușește să stabilească prețul maxim, a depășit 68.000 de dolari. Pentru că poți observa fluctuațiile mari ale criptomonedei în timpul unui an, trebuie să știi că recomandarea experților este de a-ți păstra investiția cripto la mai puțin de 5% din portofoliu pentru început.

Cele mai citite articole

Te întrebi oare cât de mult poate crește criptomoneda Bitcoin, se pare că experții preconizează că poate depasi chiar 100.000 de dolari. Din studiile pe care le-au făcut au putut concluziona că Bitcoin tinde să scadă pe termen scurt și să crească pe termen lung.

În plus se preconizează că mai mulți comercianți doresc să accepte plăți prin criptomonede, deși momentan acest aspect nu reprezintă interes pentru majoritatea oamenilor, în viitorul apropiat pot apărea acest tip de schimbări.

Nimic nu poate fi garantat, însă dacă cumpărați criptomonede și le păstrați pe termen lung, cu cât vor avea o utilitate mai mare, cu atât vor crește mai mult.

De ce este Bitcoin o monedă de viitor?

Deși pe piața cripto există peste 10.000 de criptomonede alternative, Bitcoin este considerat una dintre cele mai de succes chiar și astăzi. Factorii pentru care această criptomoneda își păstrează succesul sunt următorii: tehnologia blockchain, site-urile de tranzacționare online, protocoalele Bitcoin. Tehnologia blockchain a fost realizată pentru a facilita tranzacțiile BTC între cei ce utilizează rețeaua fără a dezvălui identitatea acestora, iar tranzacțiile au loc foarte repede. Site-urile de tranzacționare online – majoritatea dintre acestea acceptă Bitcoin deoarece este prima criptomonedă lansată, astfel că și acest aspect este în favoarea menținerii valorii monedei. Protocoalele Bitcoin – Bitcoin halving-ul are scopul de a reduce la jumătate recompensa oferită minerilor. Acest aspect afectează atât partea de cheltuieli legate de minerit, dar și aprovizionarea cu Bitcoin.

Dacă încă ai îndoieli în privința investiției tale în Bitcoin, nu trebuie să mai stai pe gânduri din cauza scăderilor ce au loc, pe termen lung orice investiție se poate dovedi extrem de profitabilă.

De asemenea, exista si alte criptomonede de viitor care se apropie de succesul monedei Bitcoin, acestea au o utilitate si s-au mentinut pe termen lung, de exemplu: Ethereum, Binance Coin, Cardano, XRP, Polkadot, Uniswap, Chainlink. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa