Poți deveni un părinte mai bun cu ajutorul acestor 4 cărți

de WTA.ro

Postura de părinte este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care cei mai mulți dintre noi le parcurgem la un moment dat. Totodată, această ”meserie cu normă întreaga”, așa cum este adesea supranumită vine la pachet cu o serie de provocări. Este drept – nimeni nu te poate învăța cum să fii un părinte bun, însă cu siguranță sfaturile oferite de către specialiști îți vor fi de folos în această călătorie plină de aventură. 

Astăzi îți recomandăm un top al celor mai actuale cărți de parenting ce te pot ajuta în creșterea copilului tău.

1.Cum să le vorbim copiilor astfel încât să ne asculte – Joanna Faber, Julie King

Una dintre cele mai mari dileme ale părinților din toate timpurile: ”Cum să le vorbim copiilor astfel încât să ne asculte?”. Ei bine, cartea cu același nume reprezintă un minunat ghid pentru cei care vor să descopere cele mai eficiente moduri în care pot să-și exercite autoritatea asupra copiilor. În cartea lor, Joanna Faber și Julie King oferă recomandări de parenting legate de experiențele lor personale, dar și sfaturi din partea altor părinți care au participat la seminariile lor. Suntem siguri că te vei bucura de o lectură plăcută alegând această cartea, deoarece lucrarea este scrisă cu umor. De asemenea, ea cuprinde imagini și descrieri ale unor situații reale cu care te poți confrunta în rolul de părinte, pe marginea cărora poți identifica puncte de contact cu copiii, eliminând totodată conflictul între generații.

2. Jurnal de sarcină. Sfaturi esențiale pentru mămici în devenire – Ziba Kashef

Cele mai citite articole

Momentul în care află că va deveni mamă poate fi copleșitor pentru o femeie, deoarece grijile și întrebările legate de perioada ce va urma nu vor ezita să apară. Cu adevărat prețioase pentru orice viitoare mămică pot fi sfaturile cuprinse în cartea semnată Ziba Kashef. Autoarea vorbește despre cum ai putea să te pregătești pentru o experiență pe care nu ai mai trăit-o niciodată, despre schimbările care apar pe timpul sarcinii, precum și la impactul pe care îl are sosirea pe lume a unui copil în viața de cuplu. 

3. Parenting. Cum să creștem copii inteligenți emoțional – John Gottman, Joan DeClaire

Inteligența emoțională este una dintre abilitățile pe care trebuie să le insuflăm copiilor noștri. John Gottman și Joan DeClaire sunt un cuplu de psihologi de familie cu experiență care îți vor dezvălui cum poți educa latura emoțională a celor mici. În cartea lor, aceștia te învață cum îți poți ajuta copilul să-și gestioneze propriile trăiri și sentimente și îți descriu cei cinci pași esențiali prin care poți înțelege mai bine stările de spirit ale prichindeilor din viața ta.

4. Empatia în parenting – Shauna Shapiro, Chris White

O altă carte care pune accentul pe importanța emoțiilor copiilor este ”Empatia în parenting”. În paginile acesteia, Shauna Shapiro și Chris White oferă exemple inteligibile și instructive care te vor ajuta să le cultivi celor mici calități precum încrederea, bunăstarea sau sociabilitatea. Dacă vrei să descoperi care sunt cele cinci elemente absolut necesare pentru ca orice copil să prospere, trece acest titlu pe lista ta de lectură!

Cărțile de parenting sunt un real ajutor mai ales pentru cei care devin pentru prima dată părinți. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa