Prefectul Gâfu cere redeschiderea piețelor agroalimentare din Caransebeș și Bocșa! „Sunt oameni care depind de aceste activităţi”

de WTA.ro

modelmic-Recovered

Prefectura Caraș-Severin solicită autorităților locale din Caransebeș și Bocșa redeschiderea piețelor agroalimentare din cele două orașe. Instituția a trimis deja câte o adresă celor două Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă în care se arată că măsura de închidere a pieţelor nu are bază legală și se cere revocarea celor două deciziilor de suspendare a activităţilor economice din pieţe. Pe de altă parte, prefectul județului, Cristian Gâfu, atrage atenția că în piețe trebuie respectată distanţă minima de siguranță de 1,5 metri între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători, iar comercianții trebuie să poarte mănuşi şi măşti.

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Caraș-Severin se arată că activitatea pieţelor agroalimentare se poate desfășura cu respectarea articolelor Ordonanței militare nr.3/24.04.2020, în care se precizează că administratorii pieţelor agroalimentare au obligaţia de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanţă socială între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători. Comercianţii şi producătorii agricoli aflaţi în pieţele agroalimentare sunt obligaţi să adopte măsuri de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuşi şi măşti.

„Prefectul judeţului consideră, în baza legii, că atâta timp cât administratorii pieţelor vor respecta regulile de funcţionare, impuse prin instituirea stării de urgenţă şi prin ordonanţele militare ulterioare, activităţile comerciale din pieţe trebuie să continue. Sunt oameni care depind de aceste activităţi şi cărora nu li se poate suprima venitul în contextul în care legea nu prevede aşa ceva şi marile lanţuri de supermarket-uri rămân deschise. Legea trebuie aplicată în egală măsură pentru toţi operatorii economici, fără discriminare.

Cele mai citite articole

În consecinţă, Instituţia Prefectului Caraş-Severin cere atât CLSU Caransebeş, cât şi CLSU Bocşa o analiză urgentă şi o revocare a deciziilor de suspendare a activităţilor economice din pieţe”, se arată în comunicatul de presă transmis de Prefectura Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL 

 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa