Prefectura Neamț a avut o întâlnire cu toți factorii implicați în litigiul ce ține de granița dintre Neamț și Harghita din zona Lacu Roșu. La această întâlnire accesul presei a fost interzis ca să nu vă putem spune decât ce vrea Prefectura să știți.
În partea de jos aveți ce vrea Prefectura să știți, dar până acolo să vă spunem ce opinie avem noi.
În urma discuțiilor cu factorii politici din Harghita am văzut că pentru ei nu este panică, aceștia afirmând că județul Neamț va pierde procesulm deoarece PNL are Prefectura, dar are și nevoie de susținerea UDMR la guvernare.
În județul Neamț la nivelul Prefecturii toți prefecții de până acum, de la toate partidele, au ascuns problemele cu terenurile din Neamț sau pe unii chiar îi suspectăm că au contribuit din plin la înstrăinarea de terenuri, pășuni, islazuri și păduri ce aparțineau patrimoniului public.
Vedem și un director la Cadastru care e pe funcție de 23 de ani, cu funcționarii care aranjează treburile la Prefectură și sunt pe funcții tot de peste 20 de ani. Nici nu este de mirare că totul merge ca uns și că cei care sunt pe funcții cheie sunt și ei unși cu alifii așa de bune că nu-i mai schimbă nicio guvernare de peste 20 de ani.
Ce vrea prefectura să știți despre întâlnirea de ieri:
Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a organizat o întâlnire în cursul zilei de 13 ianuarie a.c. cu reprezentantii Primariei comunei Bicaz Chei, ai Consiliului județean Neamț, reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, precum și Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale Neamț.
Prin sentința nr. 856 din 12.06.2019, pronunțată de Tribunalul Prahova, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal în dosarul nr.1417/105/2011* a fost admisă cererea de chemare în judecată formulată de municipiul Gheorgheni, a fost anulat procesul – verbal emis în anul 1998, având ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ și a fost stabilită linia de hotar dintre teritoriul administrativ al orașului Gheorgheni și teritoriul administrativ al comunei Bicaz Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacu Roșu – limita jud. Neamț 0 +000.32 + 32,000 km, conform Hotărârii Guvernului nr.540/2000 din 22.06.2000, publicată în Monitorul Oficial, Partea I a nr.338 din 20.07.2000.
Împotriva acestei sentințe au declarat recurs Instituția Prefectului – județul Neamț, comuna Bicaz Chei, Consiliul județean Neamț si Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, iar Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale a formulat cerere de intervenție. Cauza are termen de soluționare la data de 19.02.2020.
La întâlnirea organizată a fost analizat stadiul procesual, modul în care au fost soluționate de către Tribunalul Prahova atât excepțiile procedurale, cât și fondul cauzei, înscrisurile depuse la dosar, în scopul asigurării reprezentării juridice, pentru justa soluționare a litigiului și stabilirea situației de legalitate.
S-a stabilit ca toate instituțiile și autoritățile sus menționate să delege câte un reprezentant care să fie prezent la toate termenele de judecată ce vor fi acordate în această cauză, dată fiind complexitatea litigiului.
De asemenea, au fost discutate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, inclusiv cele privind excepțiile procedurale invocate de fiecare parte. În continuare stabilind ca Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț să întocmească o notă, însoțită de documente relevante din care să rezulte situația reală din teren.
Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO