Pregătirea locuinței de Sărbători: 7 decorațiuni esențiale

de WTA.ro

Decorațiunile, ornamentele și articolele folosite pentru împodobirea casei de sărbători spun povești diferite despre fiecare cămin în parte. În apropierea Crăciunului, orice familie se concentrează pe crearea unei atmosfere de basm în interiorul și exteriorul casei. Și nu ne surprinde acest lucru, dat fiind faptul că este singura perioadă din an când sunt permise tot felul de luminițe, flori, ghirlande, obiecte strălucitoare și aranjamente diverse care să alcătuiască un cadru feeric și plin de culoare. Fără îndoială, există numeroase produse care pot contribui la o atmosferă caldă de Crăciun, însă anumite decorațiuni nu trebuie să-ți lipsească. Iată câteva:

1.Bradul de Crăciun

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la Sărbătorile de iarnă? Bineînțeles, minunatul brad împodobit, care redă cel mai bine spiritul Crăciunului. În țara noastră, această tradiție datează din anul 1866. Atunci a fost pentru prima dată împodobit un brad în palatul regelui Carol I de Hohenzollern. De atunci, aproape că nu există casă fără un astfel de ornament. Fie că sunt brazi artificiali pentru Crăciun, o alternativă practică și ecologică, fie că sunt naturali, aceștia sunt elementul cheie al acestui sezon. Se spune că bradul de Crăciun este un pom al vieții, care îl întruchipează pe Iisus Hristos veșnic viu și, totodată, simbolizează viața, lumina și dragostea infinită.

2. Globuri

Nelipsite de la împodobirea bradului, globurile sunt unele dintre ornamentele care pot fi utilizate și pentru decorarea casei. Într-o varietate de nuanțe, forme, materiale și dimensiuni, ele pot fi integrate în tot felul de aranjamente, însă pot fi și agățate la ferestre, pe masă sau pereți. Se pare că globurile au fost realizate inițial în Lauscha, Germania, de către Hans Greiner. La început se făceau din sticlă și nu aveau dimensiuni foarte mari; popularitatea lor a crescut considerabil și astfel au apărut o mulțime de tipuri de globuri pentru împodobirea brazilor de Crăciun și nu numai.

3. Beteală și panglici colorate

Mulți dintre cei care își doresc decorațiuni luxoase și rafinate ar putea să considere beteală învechită; nu trebuie să uităm, însă, că și acesta este un produs tradițional pentru sărbătorile de iarnă. O beteală pufoasă și bogată, în nuanțe strălucitoare, va aduce farmec în orice casă. Panglicile colorate sunt și ele folosite în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales că multe dintre ele chiar au imprimate motive specifice Crăciunului.

4. Ghirlande

Cele mai citite articole

Sub acest termen reunim atât ghirlandele luminoase cât și pe cele care creează magie prin frumusețea materialelor din care sunt confecționate. Sunt preferate în mod special cele sub formă de stele, un laitmotiv al Crăciunului: steaua din vârful bradului simbolizează steaua de la Betleem, urmată de cei trei magi care-l căutau pe Iisus. Minunatele ghirlande se folosesc pentru decorarea locuinței pretutindeni, în interior și la exterior, dar și pentru împodobirea bradului.

5. Coronițe de brad

Se găsesc în diferite dimensiuni și reprezintă o modalitate excelentă de a pregăti locuința de Sărbători. Coronițele de brad se atârnă de obicei pe ușa de la intrare, însă și pe ușile din interiorul locuinței sau deasupra ferestrelor.

6. Lumânări

Indiferent de forma și tipul lor, lumânările creează o atmosferă de vis în locuința ta, de Crăciun. Acestea pot completa armonios decorul, la nivel vizual și olfactiv, dacă sunt parfumate. Lumânările oferă un efect aparte și un design de poveste, așa că pot fi așezate pe masă, la ferestre sau în orice alt colț al casei unde vrei să domine liniștea și căldura.

7. Instalații luminoase

Luminițele colorate sunt nelipsite din casele oamenilor fiind o parte esențială a Crăciunului. Prin prezența lor, instalațiile luminoase contribuie la realizarea unei amenajări de poveste, care încântă simțurile tuturor.

Cu astfel de decorațiuni casa ta va avea un decor original, deosebit, care stârnește admirația tuturor celor care îți vor trece pragul. Asemenea obiecte sunt esențiale în orice locuință deoarece cu ajutorul lor se poate obține acea unică și plăcută senzație de sărbătoare, pace și armonie. De acasă.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa