Pregătiri pentru prima vacanță cu bebelușul. Ce trebuie să ai în mașină?

de WTA.ro

Vacanțele sunt cele mai frumoase perioade ale anului. Ele îți oferă ocazia să te relaxezi după săptămâni de muncă și să îți încarci bateriile pentru săptămânile de sarcini și responsabilități care urmează. Apariția unui bebeluș în viața ta nu trebuie să reprezinte un obstacol în căutarea vacanței perfecte. Dacă te informezi și te pregătești îndeajuns, te poți bucura de concediu alături de el. 

Pentru un copil mai mare ca vârstă, nu ai nevoie de prea multe pregătiri, dar pentru un bebeluș trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. La această vârstă, ei sunt sensibili și necesită atenție permanentă. Bebelușul depinde în totalitate de părinți, așa că ai nevoie de lucruri pentru a satisface nevoile micuțului. Citește în continuare pentru a afla ce trebuie să ai în mașină atunci când pleci în prima vacanță cu bebelușul.

Un scaun de calitate

Cel mai important obiect pentru călătoria cu bebelușul este scaunul special al acestuia. Investește în scaune corespunzătoare vârstei și dimensiunilor copilului tău și nu face economii. Scaunul asigură protecția copilului pe parcursul călătoriei și în caz de accident, astfel că este extrem de important să fie de calitate cât mai bună. De asemenea, scaunul trebuie să permită montarea cu spatele la direcția de mers, pentru că aceasta este cea mai sigură poziție, mai ales până la 4 ani. Pentru că centurile autoturismului nu fixează întotdeauna singure scaunul în mod corespunzător, se recomandă achiziționarea unui scaun cu sistem de prindere isofix. Acesta se atașează ușor și oferă siguranță sporită. 

Un coș pentru transport

Necesitatea de a căra bebelușul apare nu doar în momentul în care ajungi la destinație, ci și pe parcursul călătoriei, când mergi la magazine, benzinării sau în alte locuri. De aceea, ai nevoie de un coș care să asigure confort atât celui mic, cât și ție, când îl cari pe bebe. Acesta trebuie să aibă un design ergonomic și să fie ușor. Unele cărucioare au coșuri care se pot detașa, astfel că sunt mai practice. Poți utiliza și un rucsac sau marsupiu pentru transportul bebelușului, dar ai grijă când este prea cald, pentru că poate provoca supraîncălzirea celui mic.

Un paravan pentru protecția solară

Cele mai citite articole

Chiar dacă aerul condiționat merge perfect, razele soarelui care pătrund prin geam pot încălzi bebelușul și chiar riscă să provoace arsuri ale pielii. Cei mici au un tegument sensibil, iar capacitatea lor de a-și regla temperatura este limitată, așa că, atunci când călătorești în zile însorite, ai nevoie de un paravan special. În ultimii ani au apărut pe piață paravane inovative, sub forma unor pături de bumbac, care oferă și protecție UV. Astfel, bebelușul nu se încinge, iar țesătura permite circulația aerului.

Kit de schimbare a bebelușului

Mașina nu este un mediu foarte confortabil pentru schimbarea scutecelor, mai ales în locuri în care nu ai la dispoziție obiecte de igienă speciale sau în care nu poți staționa prea mult. De aceea, trebuie să ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru schimbarea bebelușului. Kiturile pentru schimbare rapidă a scutecelor conțin tot ce îți trebuie să faci acest lucru repede, de la o mică saltea la creme, saci de gunoi, șervețele și alte lucruri utile. 

Alte lucruri utile

Bebelușii au nevoie de hrană, de joacă și de confort. De aceea, asigură-te că ai în mașină și:

  • Lapte praf
  • Recipiente pentru prepararea laptelui
  • Hrană pentru vârsta lui (dacă este mai mare)
  • Pad pentru absorbția lichidelor pentru scaunul de bebeluș
  • Aparat de odorizare auto profesional și rezerve de uleiuri esențiale
  • Bavețică 

Prima vacanță cu bebelușul este o adevărată aventură, dar, dacă ai în mașină tot ce îți trebuie, nu ai de ce să-ți faci griji. Pune pe lista ta lucrurile pe care le-am enumerat mai sus și bucură-te de vacanță.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa