PREJUDICIU iminent la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din IAȘI? 6 întrebări pentru Managerul Bogdan SARAMET

de WTA.ro

Se vrea distrugerea Institutului SOCOLA? Actiuni de rea vointa si abuz in serviciu?

Graba si determinarea noului manager deghizat intr-un judecator ce imparte dreptatea de la sine putere in cadrul concursului anchetat de DNA si falsul, uzul de fals, abuz in serviciu infaptuit de juristul institutiei Corneliu Prepelita si sefa RUNOS, Ec. Adriana Taraboanta are ca drept scop pierderea finantarii paturilor de ingrjiri paliative, in numar de 125, finantate de Casa Nationala de Asigurari.

Anul trecut Casa Nationala de Asigurari a informat conducerea Institutului de la aceea vreme ca normativul de personal este insuficient fara de minimul necesar si a dat ragaz Institutului un an de zile pentru a se pune la punct cu acest aspect.

S-a organizat concursul, oficial, dar pentru ca avertizorul de integritate Mirela Popeanu a facut sesizare la DNA, organele abilitate au fost obligate sa cerceteze cele semnalate.  Anul trecut,respectiv in 2019, Casa Nationala de Asigurari nu a suplimentat finantatea nici unui pat in plus de ingrijiri paliative in Iasi, ce implica un cost de 215 lei / zi decontat de CNAS.

victor-costache,-aviz-nefavorabil-in-comisiile-din-parlament!Venirea la putere a PNL-ului, implicit a ministrului Victor Costache ce a dorit privatizarea sau mai bine spus scurgerea banilor din spitalele publice catre cele private, a dispus revocarea din functie a managerului de atunci Gabriel Oprisanu pe motiv ca nu a anulat concursul suspectat de DNA (el neavand nici o decizie definitiva si irevocabila care sa ateste ca acel concurs a fost viciat ).

A intrat in scena prietenul din copilarie al lui Victor Costache, Adrian Bogdan Saramet care a preluat conducerea Institutului de Psihiatrie Socola Iasi si a dat afara pe data de 30.03.2020 doar 82 de persoane din 93 angajate in urma concursului, pe motive de instabilitate financiara a Institutului de Psihiatrie Socola Iasi si a grelei mosteniri.

Cele mai citite articole

 

Întrebări pentru domnul manager Adrian Bogdan Saramet:

1. Ce datorii si arierate avea Institutul de Psihiatrie Socola Iasi in momentul in care a preluat mandatul de manager ?

2. Stie ca pierderea paturilor de ingrijiri paliative aduce un prejudiciu Institutului de Psihiatrie Socola Iasi de (125 paturi x 215 lei/zi x 30 de zile = 806.250 Lei/luna sau 165 200 Euro, calculat la un curs valutar de 4.88 lei = 1 Euro ) ?

3. Ce masuri a luat pentru a preintampina pierdea paturilor de ingrijiri paliative ?

4. Daca Institutul de Psihiatrie Socola Iasi incasa 806 250 lei / luna doar pentru ingrijiri paliative de la CNAS si datorita celor 82 de asistenti si infirmieri intra in faliment acum ce se va intampla dupa pierderea sumei de mai sus, vor urma noi concedieri ?

5. Care sunt sumele suplimentare incasate in luna martie de Institutul de Psihiatrie Socola Iasi din servicii de analize si servicii de imagistica si radiologie ?

6. Cum au reusit cei suspectati de grup infractional organizat sa destabilizeze singurul Institut de Psihiatrie din Romania ?

Pe 23 decembrie se schimba presedintele CA in persoana domnului dr. Indrei (care ajunge Director DSP IASI) si vine dr. Serban Turliuc, medic suspect de trafic de influenta si conflict de interese ca presedinte

Apare secretar in CA juristul Corneliu Prepelita (suspect de conflict de interese, abuz in serviciu, fals in documente, uz de fals) care face o ”evaluare ” a managerului si constata ca managerul nu a indeplinit niste sarcini din raportul corpului de control al MS si este demis de Ministerul Sănătății Victor Costache (suspectat de deturnare de fonduri in favoarea clinicilor si spitalelor private) pe 18 februarie, in conditiile in care mai avea doi ani si cateva luni de mandat.

Apare pe 21 februarie Adrian Bogdan Saramet (suspect de santaj, scapat datorita hotararii Curtii Constitutionale care anuleaza inregistrarile de la dosar si scapa de acuzatii). De doua ori incearca noul manager sa dea afara cadrele medicale dar se rasgandeste sub presiunea celor ce protestau, iar a treia oara a fost cu noroc pentru ca nu aveau cum sa mai intarzie scopul pentru care a fost numit.

Organele de cercetare sunt obligate sa se autosesizeze si sa incerce sa salveze Institutul de Psihiatrie Socola Iasi din mana acestor oameni, iar cei vinovati sa fie anchetati.

Articolul PREJUDICIU iminent la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din IAȘI? 6 întrebări pentru Managerul Bogdan SARAMET apare prima dată în Ziarul Buna Dimineata Iasi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa