Preotul Francisc Doboș, înlocuit din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, după acuzațiile de antisemitism

de WTA.ro

Preotul Francisc Doboș nu mai este purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB). Funcția a fost preluată de Pr. Dr.Tarciziu-Hristofor Șerban. Anunțul vine la doar 10 zile după ce Doboș a fost acuzat de antisemitism într-o publicație din Israel.

„Înaltpreasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, l-a numit joi, 23 aprilie 2020, în oficiul de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) pe Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban, actualmente lector la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București. Totodată, încetează oficiul de purtător de cuvânt al ARCB desfăşurat până în prezent de către Pr. Francisc Doboș, care a primit o misiune pastorală în cadrul Arhidiecezei”, se arată într-un comunicat de presă emis de ARCB.

Anunțul Arhiedecezei apare la 10 zile după ce părintele Francisc Doboș a anunțat că a fost acuzat de antisemitism de o publicație din Israel pentru un mesaj publicat pe Facebook. Doboș a negat acuzațiile, explicând că nici prietenii săi de evrei nu au văzut nimic în neregulă în acel mesaj.

Cine este Pr. Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban

Pr. Tarciziu-Hristofor Șerban s-a născut la 1 ianuarie 1962 în Bacău. A absolvit în anul 1989 Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași și a fost hirotonit preot la data de 25 iunie 1989, la Iaşi.

Cele mai citite articole

La începutul slujirii preoţeşti a activat la Huși, în parohia „Sf. Anton”, și la București, în Parohia Catedralei „Sf. Iosif”. Mai târziu, a fost preot colaborator în Capitală la Parohia „Preasfântul Mântuitor” (Italiană), paroh la Parohia „Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăția) şi Administrator parohial la Parohia „Sfântul Francisc din Assisi”.

Între 1993 și 1998 a urmat studii de specializare în științe biblice la Institutul Catolic din Paris și în istoria creștinismului primar la Universitatea Sorbona. Ulterior, a urmat studii de specializare în cadrul Facultății de filosofie a Universității București.

Începând cu anul 1998 a fost, pe rând, lector universitar la Institutul Catolic „Sf. Tereza” din București, la Institutul Teologic „Sf. Iosif” din Iași și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București. În prezent predă științe biblice la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București şi colaborează ca preot la Parohia Catedralei „Sf. Iosif” din București.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa