Presa de balotat, o necesitate în lupta cu materialele refolosibile

de WTA.ro

Modelele de prese de balotat deșeuri sunt anume proiectate pentru a fi utilizate la reziduuri reciclabile de diferite tipuri, precum sunt: pet-urile, cartonul, hârtia, aluminiul etc.

Aceste materiale nu sunt eliminate definitiv. După ce sunt colectate, balotate, transportate la stații de prelucrare deșeuri ele dau naștere unor materii prime în noi (materiale secundare).

De ce să achiziționezi o presă de balotat deșeuri?

Procesul de recuperare al deșeurilor și procesarea acestora reprezintă o activitate de prim ordin în perioada actuală și poate să fie privită ca un soi de război continuu care poate să fie câștigat sau nu, în funcție de armele utilizate în luptă.

Imaginea angajaților care duc deșeurile la coșurile de gunoi sau care petrec ore întregi pentru dezmembrarea cutiilor de carton cu mare efort spre a împiedica de gunoiul de a ocupa întreg spațiul liber din curțile firmelor sau din magazii este devastatoare. Așa se încetinește activitatea personalului,cresc costurile de producție. Ce mai, este un adevărat calvar fără sfârșit!

Aceia dintre aceia comercianți care au înțeles că procurarea unui echipament de compactare a deșeurilor reduc dimensiunile acestei probleme vor avea doar de câștigat.

Așa pot obține mai mult spațiu în firmă, va crește productivitatea muncii, va fi mai multă curățenie, mai multă siguranță a activităților desfășurate, Mai mult decât atât, se vor face economii substanțiale pe toate planurile, inclusiv se vor preveni eventualele incendii datorate aprinderii anumitor tipuri de deșeuri lăsate la întâmplare și proliferarea dăunătorilor (gândaci, rozătoare etc.).

Tipuri de prese de balotat deșeuri

  1. Presa verticală de balotat este un tip de compactor cu o largă utilizare în procesul de reciclare datorită avantajelor mari pe care le oferă. Mai ales privitor la ușurința de manevrare de către operatori și costurile reduse de achiziție raportate la durabilitate și întreținere ușoară.

Ele pot presa cu maximă eficiență (în funcție de puterea modelului ales) hârtie, carton, plastic, conserve, pet-uri, materiale textile, deșeuri solide urbane, cutii de lemn, gunoi în general.

Sunt folositoare pentru toate tipurile de companii și în toate sectoarele de activitate, atât pentru acelea care generează o cantitate mare de deșeuri, cât și pentru cele care sunt producătoare de volume mici de materiale reciclabile. Efectiv, pe piața distribuitoare de asemenea echipamente de balotat există modele care se adaptează oricăror nevoi ale agenților economici.

Avantajele unei prese verticale de balotat deșeuri:

– costuri reduse de achiziție;

– ciclu de presare rapid;

– economisirea timpului pe care operatorii îl petrec în manipularea deșeurilor;

– întreținere redusă datorită simplității echipamentului;

– puțin spațiu ocupat de echipamentul de reciclare;

Cele mai citite articole

– baloții rezultați au dimensiune redusă, compactarea fiind atât de bună, încât ei sunt mai mici de un metru pătrat;

– permite menținerea ordinii în interiorul unității, îmbunătățește imaginea firmei:

– asigură igiena în interiorul firmelor;

– permit siguranță în procesarea deșeurilor;

– ușurează recuperarea materialelor de către firmele specializate. 

  1. Presele orizontale pentru balotat deșeuri reprezintă acele tipuri de compactoare a căror utilizare se folosește prioritar în halele de producție industriale

Două dintre principalele avantaje pe care le au în comparație cu presele verticale de balotat sunt reprezentate de viteza și confortul de încărcarea al deșeurilor în volum mare.

Ele sunt perfecte pentru acele firme care generează o cantitate mare de deșeuri în mod continuu, iar timpul petrecut de angajați cu folosirea echipamentelor de balotat este important.

Avantajele unei prese orizontale de balotat deșeuri reciclabile:

– costuri reduse la cumpărare;

– ciclu de presare rapid;

– reducerea timpului pe care operatorii petrec în manipularea deșeurilor;

– întreținere redusă;

– rentabilitatea mare a investiției efectuate în achiziționarea unui astfel de tip de presă;

– posibilitatea de a fi încărcată în mod continuu;

– înălțimea relativ scăzută;

– asigurarea unei igiene și siguranțe deosebite în procesarea deșeurilor firmei în cauză. 

Unde le poți găsi spre a le comanda? Pe site-ul de prezentare awecompactors.ro.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa