Președintele CJ Neamț, în vizită de lucru pe două șantiere

de WTA.ro

CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ
COMUNICAT DE PRESĂ
02.03.2020

• Ionel Arsene a evaluat stadiul lucrării pe DJ 207D și a predat amplasamentul pentru începerea reabilitării podului de la Luțca

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a efectuat, astăzi, 2 martie 2020, o vizită de lucru la două dintre proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din zona Roman.

Cele mai citite articole

Prima oprire a constat într-o analiză a evoluției lucrărilor de reparații pe DJ 207D, drum care leagă comunele Sagna și Gâdinți. Intervenția echipelor a început pe 30 ianuarie 2020, când șeful CJ Neamț a predat amplasamentul. În timpul inspecției s-a constatat că lucrările sunt în grafic. În prezent se toarnă stratul de balast. „Constructorul s-a angajat ca până la începutul verii, acest sector de drum să fie modernizat. Valoarea totală a lucrărilor pe cei 7 km este de 17 milioane de lei. Fondurile provin din PNDL“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

După vizita pe această rută, a doua oprire a fost pe DJ 207A, unde s-a predat constructorului amplasamentul pentru începerea unei noi lucrări în județul Neamț – reabilitarea podului de la Luțca. „Este o lucrare esențială pentru infrastructura rutieră din zona Romanului, având în vedere că acest pod nu a fost reparat niciodată de când a fost construit, anii ’65-’70, și este într-o stare avansată de degradare. Lungimea totală a lucrării este de 214 metri, iar valoarea de 6,8 milioane de lei. Banii provin tot din Programul Național de Dezvoltare Locală. În două-trei săptămâni voi reveni în zonă pentru monitorizarea intervenției, așa cum fac în cazul tuturor proiectelor care sunt în derulare în județul Neamț. Vreau să se execute lucrări de calitate și în termenul stabilit în graficul de execuție! Angajamentul pe care mi l-am asumat în fața nemțenilor este că în acest prim mandat de președinte de Consiliu Județean voi moderniza 90% din infrastructura rutieră! Nu vreau să îi dezamăgesc pe nemțeni“, a mai declarat președintele Ionel Arsene.

Reparațiile pe DJ 207D și la podul de la Luțca au fost solicitate în dese rânduri de către cetățenii din zonă dar și de către autoritățile locale, care au cerut sprijinul Consiliului Județean Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole