Prima zi de școală a copilului: 5 rechizite de care are nevoie

de WTA.ro

Prima zi de școală este un moment resimțit cu multă emoție de toți cei implicați. Chiar dacă pentru majoritatea copiilor, ea vine după un an de etapă pregătitoare la grădiniță, întâlnirea cu doamna învățătoare și joaca alături de alți colegi fac ca aceste clipe să rămână de neuitat.

Pregătirile pentru o astfel de ocazie sunt importante chiar și pentru părinți. Pe lângă faptul că trebuie să îl familiarizezi pe cel mic cu schimbările ce vor avea loc, este nevoie să pui la punct o întreagă listă cu rechizitele și articolele de papetărie și birotică pe care el le va folosi de acum încolo.

Iată care sunt principalele accesorii de acest fel, utile chiar din prima zi de școală.

Caietele pentru scriere și activități creative

Pe lista de rechizite de care micuțul tău are nevoie chiar din prima zi de școală se numără caietele școlare. Pentru întâlnirea cu alfabetul și cu numerele îi sunt necesare trei caiete dictando și trei de matematică (câte unul pentru școală, acasă și pentru testări), un caiet cu foi veline pentru activități creative, un vocabular și un carnețel pentru notițele profesorilor și părinților. 

Instrumente de scris și penar

Cele mai citite articole

Tot pentru a deprinde tainele scrierii, un școlar are nevoie pentru clasa întâi de o seamă de rechizite și instrumente de scris specifice. Aici se numără câte un set de șase creioane simple și unele colorate, două pixuri cu gel, un stilou, o radieră, un set de carioci, o ascuțitoare și un penar bine compartimentat. Asigură-te că alegi creioanele și cariocile din materiale naturale și non-toxice, având în vedere că cei mici mai au încă tendința de a le ronțăi uneori capetele!

Bloc de desen și acuarele

Alte rechizite importante sunt cele pentru colorat, desen, pictură sau alte activități creative: un bloc de desen, un set de acuarele și unul de pensule, un pahar de plastic pentru depozitarea și spălarea lor. În plus, pentru lucru manual vor fi necesare o cutie de plastilină, foarfecă și lipici solid, precum și diverse alte accesorii cum sunt de exemplu hârtia colorată sau creponată.

Alte tipuri de rechizite și accesorii 

Lista de rechizite de care micuțul are nevoie în prima zi de școală va fi completată și de alte articole și accesorii: cele pentru pregătirea temelor, cele pentru desfășurarea activităților acasă (biblioraft, post-ituri, suport pentru instrumentele de scris), coperți, etichete pentru fiecare dintre caietele și cărțile folosite, etc. 

Ghiozdan

Pentru a alege un ghiozdan potrivit pentru clasa întâi, este important să ai în vedere câteva criterii. În primul rând, acesta trebuie să asigure o poziție bună a spatelui la purtare, cele mai bune fiind cu barete ajustabile ce pot fi reglate atât cât este necesar pentru a nu incomoda sau a provoca dureri de spate ori deformări ale coloanei. În plus, cele cu spate buretat permit o aerisire adecvată, astfel încât micuțul să nu transpire atunci când îl poartă.

După cum observi, lista cu rechizite, accesorii și instrumente școlare de care copilul tău va avea nevoie încă din prima zi din care merge la școală este destul de lungă. Asigură-te că achiziționezi din timp toate aceste articole de uz școlar, pentru a găsi produsele de care ai nevoie, la calitatea și prețurile cele mai bune.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa