Primar din Prahova acuzat că nu se implică în problema poluării orașului: ”Ce tot răscoliți, nu e nimic acolo”

de WTA.ro

Nici n-au trecut două săptămâni de la controlul inopinat al ministrului Mediului la rampa ecologică de la Boldești Scăieni că au apărut din nou acuzații grave cu privire la poluarea produsă de deșurile depozitate la marginea orașului.

Mai mulți consilieri PNL susțin că dinspre depozitul de gunoaie se scurge un lichid suspect către râul Teleajen.

Deși în spațiul public au apărut imagini care susțin acuzele, Constantin Bucuroriu, primarul orașului Boldești-Scăieni, neagă existența unor deversări toxice. Mai mult, edilul susține că nici acuzele ministrului Mediului nu ar fi tocmai adevărate.

O parte dintre consilierii locali din orașul Boldești Scăieni susțin că vizitele ministrului Mediului nu au rezolvat nici pe departe problema poluării produsă cel mai probabil de depozitul de deșeuri. Deranjați de situație, oamenii i-au solicitat în scris primarului localității să ia măsuri și să sesizeze organele de control cu privire la deversările aparent toxice în râul Teleajen și care par să provină de la rampa de gunoi.

Acolo s-a creat un șant pe unde se scurge mizeria către râul Teleajen. Noi am făcut o sesizare către autoritatea locală, după vizita ministrului, dar domnul primar a spus că nu prea îl interesează. Am cerut să sesizăm și instituția Prefectului, dar nu a dat curs invitației noaste”, a declarat Florin Dincă, unul dintre consilierii locali ai orașului.

În răspunsul primit de la Primărie, semnat atât de Constantin Bucuroiu, primarul orașului Boldești Scăieni, dar și de viceprimarul Gheorghe Preda, edilii localității susțin că autoritatea locală nu are nicio competență pentru a controla depozitul de deșeuri incriminat, atâta vreme cât există o anchetă în curs dispusă de Ministerul Mediului (FOTO Document). În același răspuns, consilierii locali sunt ironizați în același document semnat de către cei doi lideri ai administrației că ”nu cunosc cum funcționează instituțiile statului în general și administrația locală în special”.

Când au mai fost sesizări cu privire la probleme de poluare produse de alte societăți din oraș, primarul a fost de acord să-i cheme la raport în Cosniliul Local, dar pe cei de aici (rampa ecolocgică n.r.) nu vor să-i cheme pentru că au niște interese. Au închiriate niște utilaje acolo la rampă, domnii de la primărie”, susține consilierul local Florin Dincă.

Acesta a precizat că în cursul zilei de marți, 28 ianuarie, a depus la Prefectura Prahova o plângere în care solicită ca autoritățile județene să ia măsuri.

Cele mai citite articole

Contactat telefonic, edilul Constantin Bucuroriu neagă orice acuzație. Primarul susține că a fost personal la rampa ecoligică să verifice posibilele deversări toxice în râul Teleajen, dar nu a constatat vreo poluare. Edilul dă vina pe apa de ploaie.

E de la ape pluviale, s-a strâns o baltă. Am fost personal acolo, nu e nicio scurgere de deșeuri. N-au ce face ăștia de la PNL. Deci nu e nicio problemă acolo. Groapa nu este a orașului Boldești – Scăieni. Groapa asta este făcută de Consiliul Județean. Toate deșeurile care se duc acolo se duc cu aprobarea Consiliului Județean. Ce să sesisez? Că nu e nicio problemă!”, a precizat primarul Bucuroiu.

Foto: primarph.ro

Primarul din Boldești afirmă că nici măcar acuzațiile ministrului Mediului, cu privire la neregulile constatate în data de 16 ianuarie 2020 la rampa ecologică din localitate nu sunt adevărate. În data de 16 ianuarie, ministrul Costel Alexe a oprit două camioane pline cu deșeuri suspecte care ar fi trebuit depozitate la rampa ecologică de la Boldești.

Cele două transporturi plecau de la incineratorul de deșeuri periculoase Eco Burn din Brazi și au fost oprite pe marginea drumului înainte să ajungă la destinație. Potrivit oficialului, încărcătura nu corespundea documentelor de însoţire, iar operatorul incineratorului de la Brazi a fost amendat contravenţional.

N-a fost nimic acolo, mașinile alea nici nu au plecat de la Brazi. Ce tot răscoliți? Că nu este niciun adevăr. Mașinile alea nici nu au ajuns în rampă. Le-au oprit la Brazi de unde trebuia să plece”, a mai spus Bucuroiu.

Acesta a negat și acuzațiile consilierului local care susține  că primarul ar avea vreun utilaj închiriat la rampa ecologică din oraș motiv pentru care refuză să se implice într-un control. ”N-am nici măcar o bicicletă acolo”, a concluzionat Bucuroriu.

Post-ul Primar din Prahova acuzat că nu se implică în problema poluării orașului: ”Ce tot răscoliți, nu e nimic acolo” apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

Cele mai citite articole