Primăria Năvodari acordă tichete sociale de Crăciun

de WTA.ro

Primăria Năvodari anunță că începând de astăzi, 8 octombrie, se pot depune cereri pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia sărbătorii Crăciunului 2019.

Cererile se primesc la sediul Cantinei de Ajutor Social, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Condiții de acordare a tichetelor sociale

Cele mai citite articole

Tichetele sociale se acordă următoarelor categorii de persoane, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 236/30.09.2019:
-beneficiari de venit minim garantat, stabilit în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările și modificările ulterioare: → 6 tichete/persoană din familie;
-beneficiari de alocație de susținere a familiei, stabilită în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei → 6 tichete/persoană din familie;
-persoane încadrate în grad de handicap grav sau accentuat → 6 tichete/persoană;
– pensionari ai căror venituri proprii, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei/lună**, după cum urmează:
• venit net mai mic sau egal cu valoarea pensiei sociale minime în vigoare la momentul depunerii cererii → 6 tichete/persoană;
• cu venit net peste valoarea pensiei sociale minime – până la 1000 lei, inclusiv → 5 tichete/persoană;
• cu venit net între 1.001 lei – 1.450 lei , inclusiv → 4 tichete/persoană;
– persoane cu vârsta peste 60 ani, fără venituri → 6 tichete/persoană.

Primirea cererilor persoanelor îndreptățite, însotițe de documentele aferente fiecărei categorii în parte, se face la sediul Cantinei de Ajutor Social din Năvodari, din str. Sănătății, nr. 2 (intrarea dinspre Serviciul Taxe și Impozite), în perioada 08 octombrie – 30 noiembrie 2019, de luni până vineri, între orele 08:00-12:00.
Distribuirea tichetelor sociale se va face tot la sediul Direcției Asistență Socială, în perioada 02 decembrie – 20 decembrie 2019, în programul de lucru al instituției.

Primăria subliniază că o persoană/familie beneficiază de tichete sociale pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparține la data distribuirii tichetelor, chiar dacă se regăsește la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus. În cazul persoanelor cu handicap grav și accentuat care se regăsesc și în celelalte categorii de beneficiari eligibili, acestea vor primi tichetele sociale pentru categoria persoanelor cu handicap.
Se iau în calcul nu numai pensiile solicitanților, ci și alte venituri realizate din salarii, chirii etc.

Sursa: Primăria Năvodari

Cele mai citite articole