Primăria Năvodari, precizări privind stema orașului

de WTA.ro

Primăria Năvodari, precizări privind stema orașului

Primăria Năvodari face unele precizări, în urma unor informații apărute în spațiul public privind stema orașului.

”-Desenul care reprezintă stema actuală a orașului Năvodari a fost creat în anul 2009, însă niciodată nu a fost aprobat oficial și recunoscut de instituțiile abilitate ale statului.

-Adoptată de Consiliul Local în data de 15 aprilie 2009, stema actuală nu îndeplinește condițiile legale din punct de vedere heraldic și istoric. De aceea, actuala stemă nu a fost avizată NICIODATĂ de Comisia Națională de Heraldică a Academiei Române și apoi aprobată prin Hotărâre de Guvern.

-Ceea ce înseamnă că, în mod oficial, Primăria Năvodari nu are stemă. Mai mult, în perioada 2009-2016, Primăria Năvodari nu a făcut demersuri legale pentru a omologa stema orașului, ceea ce încercăm să facem noi acum.

Cele mai citite articole

-În prezent, au fost concepute trei variante de stemă a orașului Năvodari, așa cum prevede legea, care s-au aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Năvodari începând cu data de 16 octombrie, urmând ca în ședința de Consiliul Local din 28.11. 2019 să se voteze o singură variantă.

-Potrivit HG nr. 25/2003, varianta finală de stemă aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local va mai parcurge o serie de pași legali (Comisia Județeană, Comisia Națională de Heraldică, Ministerul Afacerilor Interne), finalizați cu adoptarea unei Hotărâri de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

-În elaborarea noii steme, Primăria Năvodari a încercat să ajungă la un model cât mai asemănător cu actuala stemă, însă specialiștii care au elaborat cele trei variante au precizat că întocmirea trebuie să respecte o simbolistică specifică, ținând cont și de informațiile furnizate prin completarea unui chestionar heraldic.

Aveți mai jos cele 3 variante de stemă, așa cum au fost concepute de specialiști!”, se arată în comunicatul Primăriei Năvodari.Cele mai citite articole