Primăria Reșița a mai semnat un contract pe fonduri europene! Proiectul va fi finanțat pe SUERD!

de WTA.ro

Primăria Reșița a mai semnat un contract pe fonduri europene! Proiectul va fi finanțat pe SUERD!

 

modelmic

La Reșița, lucrările derulate în cadrul proiectelor pe fonduri europene continuă. Mai mult decât atât, administrația locală a mai reușit să semneze un contract. Este vorba de reabilitatea termică a unui bloc cu zece etaje din zona centrală a municipiului de pe Bârzava.

„A fost semnat contractul de finanțare pentru «Creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuință – centrul Reșița, etapa 3, componenta bloc nr. A5, str. Horea», cu Primăria Reșița.

Proiectul vizează eficientizarea energetică a blocului A5 de pe strada Horea, un imobil cu zece etaje şi 40 de apartamente, ai căror locatari se vor bucura de un consum redus de energie şi facturi mai mici la încălzire odată realizată noua investiţie.

Cele mai citite articole

Sunt prevăzute: anveloparea fațadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare de lemn şi închiderea balcoanelor sau logiilor cu tâmplărie nouă din PVC și geam termorezistent, după caz, termoizolarea podului, repararea acoperișului tip terasă, înlocuirea șarpantei din lemn, a învelitorii, a jgheaburilor şi burlanelor”, informează reprezentanții ADR Vest.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.077.494 lei, din care 572.304 lei finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Perioada de implementare este de 16 luni.

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa