Primarul Popa: „Să facem împreună presiuni, astfel încât să nu se mai taie păduri în jurul Reșiței” 

de WTA.ro

 

modelmic

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, răspunde scrisorii deschise adresată administrației locale de președintele Asociației Euroland Banat, Andrei Szabo, prin care acesta își exprima preocuparea cu privire la protejarea pădurilor municipiului Reșița și încadrarea lor ca păduri de protecție sau păduri parc.

Mă înțeleg foarte bine cu dl Szabo și apreciez ONG-ul Euroland Banat și mi se pare de bun augur pentru oraș că luptă pentru mediu înconjurător. Este o situație ușor confuză, dl Szabo nu a înțeles că Ocolul Silvic Reșița nu înseamnă Ocolul Silvic Banatul Montan. Sunt două entități diferite. Ocolul Silvic Banatul Montan din păcate are foarte puține hectare de pădure în jurul Reșiței”, a declarat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

Conform edilului, Ocolul Silvic Banatul Montan are în administrare un total de 1.100 de hectare de pădure, în timp de Ocolul Silvic Reșița, care ține de Romsilva, are peste 14.000 de hectare.

Cele mai citite articole

Deci majoritatea covârșitoare, pădurile din jurul Reșiței, țin în continuare de Romsilva.

Preocuparea domnului Szabo a plecat de la faptul că la București s-a făcut o reglementare și au transformat pădurile Băneasa din pădure exploatabilă în perdea de oxigen și parc ca să alimenteze cu oxigen capitala României. Și eu îmi doresc să fac același lucru, la fel de mult ca dl Szabo și doresc să căutăm împreună soluții, să vedem cine poate schimba reglementarea pădurilor din jurul Reșiței și atunci să facem de exemplu un demers, să strângem câteva mii de semnături de la cetățeni și să facem presiuni astfel încât să schimbăm împreună reglementările și să nu mai taie nimeni în jurul Reșiței niciodată. Sunt totalmente de acord cu asta”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.

Citește și Scrisoare deschisă către primarul Popa! „Locuitorii Reșiței vor aprecia gestul dumneavoastră de normalitate”!

 

Karina TINCUL

Cele mai citite articole