Primarul Torma se simte văduvit! Amendamentul lui Dinu i-a înjumătățit banii pentru primărie!

de WTA.ro

Primarul Torma se simte văduvit! Amendamentul lui Dinu i-a înjumătățit banii pentru primărie!

torma

Amendamentul propus ieri de consilierul județean Gabriel Dinu, unul dintre cei cinci membri PSD excluși din partid de liderul Luminița Jivan a schimbat prevederile proiectului de hotărâre propus în ședința de CJ de ieri privind împărțirea banilor către primăriile din județ. În urma amendamentului care a trecut cu 22 de voturi, toate cifrele sumelor propuse inițial au fost modificate radical, multe primării fiind văduvite, în timp ce altele, avantajate.

Printre primăriile care au avut de suferit în privința alocării de sume la buget se află și cea a orașului din Clisura Dunării, situație despre care primarul Adrian Torma a vorbit cu profundă dezamăgire.

Am constatat că Moldova Nouă, încă o dată, a patra oară de când sunt eu primar, primește mult mai puțini bani decât ar avea nevoie sau decât s-a propus inițial. Din păcate ce nu au înțeles cei care au făcut propunerea, că la Moldova Nouă nu sunt nici pesediști, nici liberali, sunt cetățenii, care au nevoi și au penalizat anumite comunități”, a declarat primarul Torma.

Suma alocată administrației locale condusă de Torma prin împărțeala propusă de Consiliului Județean era inițial de 1.350.000, după amendament Moldova Nouă rămânând cu jumătate din bani, adică 626.000 de lei.

Cele mai citite articole

Nu mă așteptam să fie o situație atât de radicală pentru că acum 1, 2, 3 ani, când primeam bugetul de la CJ, lucrurile nu arătau atât de rău pentru liberali și atât de bine pentru PSD, adică CJ a fost în echilibru dând în plus colegilor PSD de atunci, dar un plus relativ normal, să spunem pentru că era la guvernare și să nu-și pună primarii în cap. Acum, din păcate, și am înțeles că propunerea de modificare nu a venit de la PNL, a venit la unul dintre foștii consilieri PSD, sau actuali PSD, sumele sunt clar distorsionate și primăriile PNL primesc sume nejustificate, iar primăriile PSD au fost, nu înjumătățite, ci la o treime din valorile inițial alocate”, a declarat Adrian Torma.

Edilul Torma nu ezită să afirme că, trecând peste orgoliile politice, dezamăgirea îi este amplificată și de faptul că liberalii, care acum câțiva ani criticau atitudinea PSD-ului și afirmau că vor o Românie normală, au dovedit că și-au folosit afirmația ca pe un simplu slogan și realitatea se sprijină de fapt pe un principiu liberal actualizat -„ai noștri să trăiască bine, iar ai voștri să trăiască rău”, sunt afirmațiile cu care și-a încheiat edilul Torma declarația cu privire la împărțirea banilor către UAT-urile din județ și care a încins rău spiritele la ședința de Consiliu Județean de ieri.

Banii fac parte din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și infrastructură care necesită cofinanțare.

 

Elena FRANȚ

Cele mai citite articole