Primele cazuri confirmate oficial în județul Vaslui

de WTA.ro

Primele cazuri confirmate oficial în județul Vaslui

Cuprins

Primele cazuri confirmate oficial în județul Vaslui

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 02 aprilie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui: 3448 de persoane aflate în izolare la domiciliu, 263 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 529 de persoane, iar în carantină instituționalizată se află în prezent 213 de persoane, 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore și 9 cazuri confirmate.
Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.
De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.
În ultimele 24 de ore, 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2680 de persoane şi peste 990 locaţii de izolare/carantinare. Au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 237.380 lei, 104 astfel de sancţiuni (în valoare de 133.180 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 18 misiuni, a folosit 87 efective, s-au constatat 9 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr . 3/ 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 3.400 lei.
Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. Este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să rămâneți în casă pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
RUGĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
REAMINTIM cetățenilor că modelul declarației pe proprie răspundere și adeverinței eliberate de angajator poate fi descărcat și de pe site-ul web al Instituției Prefectului – județul Vaslui: https://vs.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus-declaratie-ad…/

https://vs.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus-declaratie-adeverinta

Cristina Rădulescu

Cele mai citite articole

Articolul Primele cazuri confirmate oficial în județul Vaslui apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa