Primele cazuri de coronavirus în Sfântu Gheorghe!

de WTA.ro

UPDATE! ora 14:30

Conform unei postări pe pagina de Facebook a primarului Antal Árpád, cele două cazuri de coronavirus confirmate joi în judeţul Covasna sunt din Sfântu Gheorghe.

“Din păcate au apărut primele două cazuri confirmate de infectare cu coronavirus la Sfântu Gheorghe. Vestea bună este că cele două persoane au fost în autoizolare la domiciliu încă de când s-au întors în ţară.
Fac un apel în continuare la toţi locuitorii să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor şi pe cât posibil să stea acasă!”
, este mesajul postat de Antal Árpád.

Conform Prefecturii Covasna, la nivelul județului sunt în carantină un nr. de 20 persoane, iar în ceea ce privește persoanele aflate în izolare, numărul acestora este de 927.

În urma analizelor efectuate, pe baza probelor înaintate de DSP Covasna, de la ultimul comunicat de presă, la nivelul județului au fost înregistrate alte două noi cazuri de îmbolnăvire. Este vorba despre o femeie în vârstă de 30 de ani și un bărbat de 32 de ani ( familie) din Sf. Gheorghe, care s-au întors recent din Franța și au intrat în izolare din data de 17.03.2020.

În cursul zilei de astăzi li s-au recoltat celor doi conform procedurii ,  alte probe ce vor fi trimise în vederea reexaminării.

Starea generală de sănătate a celor doi pacienți este bună, iar în prezent urmează procedurile specifice.

____________________

Ştirea iniţială:

Cele mai citite articole

Autoritățile anunță că au fost înregistrate încă 17 noi cazuri de infecție cu coronavirus, de miercuri de la ora 18 când a fost transmisă ultima raportare. Numărul total de cazuri în România a urcat joi la 277. 25 persoane s-au vindecat și au fost externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Update ora 13: Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Share

The post Primele cazuri de coronavirus în Sfântu Gheorghe! appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa