Primele rezultate ale proiectului pilot de colectare selectivă. Ce cantități s-au luat de pe platformele din Giurgiu

de WTA.ro

Primele rezultate ale proiectului pilot de colectare selectivă. Ce cantități s-au luat de pe platformele din Giurgiu

Giurgiuvenii au înțeles cât de importantă este colectarea selectivă a deșeurilor. Potrivit declarațiilor date de directorul firmei ROSAL din Giurgiu, Dani Năstase, după aproximativ o lună de la montarea pubelelor, cetățenii colectează deșeurile selectiv în proporție de 90%.

 

La nivelul municipiului nostru sunt amplasate, în cadrul proiectului pilot, un număr de 4 platforme dotate cu module de colectare selectivă a deșeurilor.

Cele mai citite articole

Astfel, în urmă cu cateva luni, primarul Nicolae Barbu anunța că municipalitatea caută soluții pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer şi că în municipiul Giurgiu vor fi amplasate “stații pilot”, urmand ca, în funcție de rezultate, modalitatea să fie extinsă pe toate platformele existente în oraş.


În aceste condiții, cu circa două săptămâni înainte de finele anului 2019, edilul şef a inspectat primele patru astfel de stații de containere – de securizare ce au fost amplasate în zona Tineretului, pe șoseaua București, în zona Oinac și în zona centrală a municipiului.


Conform declarațiilor lui Daniel Năstase, directorul ROSAL, de pe cele patru platforme – de pe care se ridică gunoiul de două ori pe zi, șapte zile din șapte – s-au colectat, deja, de la amplasarea lor în zonele amintite, cantități importante de deșeuri deja selectate, după cum urmează: 1,5 tone de sticlă, 1 tonă de pet, 1,3 tone de carton și hârtie.

(Jurnal)

Cele mai citite articole