Primul text dramatic de Pascal Bruckner se joacă acum și la Sibiu – „Crăciunul Președintelui” la Teatrul Gong

de WTA.ro

Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și Teatrul „Gong” Sibiu prezintă marți, 28 ianuarie, de la ora 19:00, spectacolul „Crăciunul Președintelui” de Pascal Bruckner, în regia lui Chris Simion-Mercurian. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

„Crăciunul Președintelui” este o farsă politică inspirată din umorul lui Eugène Ionesco. Spectacolul montat ca o replică teatrală la „Dogville” surprinde bogăția textului lui Bruckner printr-o simplitate copleșitoare, într-un dialog ironic, dar plin de umor și sensibilitate. Actorii Tavi Costin, Alexandru Beteringhe, Andrei Cătălin, Denisse Moise și Vladimir aduc pe scenă o poveste captivantă despre singurătate, ce îl surprinde pe Președintele Republicii, în seara de Crăciun, când își convoacă frizerul și îl răpește pentru a-i ține companie. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h20min și nu este recomandat celor cu vârsta sub 12 ani.

Eseist și romancier, Pascal Bruckner s-a născut la Paris în anul 1948. A început să scrie la 17 ani, imitându-i pe autorii săi preferați: Eugen Ionesco și Samuel Beckett. A devenit celebru în România datorită romanelor sale cu tentă erotică ca „Noua dezordine amoroasă”, „Iubirea față de aproapele” sau „Hoții de frumusețe”. În anul 1981 a publicat volumul „Luni de fiere”, unul dintre cele mai controversate romane ale secolului XX. Cărțile sale au fost traduse în zeci de limbi și fiecare roman al lui a devenit best-seller în întreaga lume. Pascal Bruckner este unul dintre cei mai vânduți autori francezi din ultima jumătate de secol.

Cele mai citite articole

În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă. Până în prezent, a semnat regia la peste 40 de spectacole de teatru, producții realizate atât în teatrul instituționalizat, cât și în teatrul independent. A lucrat cu cei mai importanți actori ai scenei românești de teatru, precum și cu actori tineri, debutanți. De 15 ani conduce Compania de Teatru D’AYA, un proiect privat, inovator, pornit la inițiativa scriitorului francez Pascal Bruckner, care a devenit ulterior Președintele Onorific al companiei. De peste 10 ani organizează Festivalul Undercloud, care între timp a devenit festival internațional. În mai 2019 montează la Teatrul Anton Pann, în premieră mondială, spectacolul „Crăciunul Președintelui” de Pascal Bruckner.

Accesul la acest spectacol se face gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări pe email la ticketing@teatrulgong.ro sau direct la sediul teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 și 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 11:30.

Programul complet al teatrului poate fi accesat pe www.teatrulgong.ro.

Cele mai citite articole