Principalele categorii de pariori și deosebirile dintre aceștia, în privința stilului de joc

de WTA.ro

Există o listă bine definită de pariori, ce se deosebesc unii de alții prin percepția pe care o au față de această activitate. În timp ce unii văd pariurile sportive ca pe un mod perfect de a se distra în timpul liber, alții joacă mereu cu dorința clară de a obține venituri constante. La rândul lor, cei din urmă se împart în: pariori care pot obține câștiguri pe termen lung, prin adoptarea unui stil de joc responsabil și alții care “nimeresc” bilete din când în când, cu riscuri de a se expune zilnic în fața probabilităților. Iată care sunt principalele categorii de pariori:

1.   Pariorii care joacă pentru a se distra

Trăsături:

 • Nu analizează în detaliu statistici înaintea unui meci;
 • Pun de cele mai multe ori pariuri “după ureche”;
 • Câștigurile la pariuri sportive nu reprezintă adevărata miză;
 • Pot fi imprundenți în privința sumelor, dar se expun de dragul distracției.

Este o categorie de pariori cu exponenți întâlniți destul de rar: cei care văd pariurile sportive ca pe un hobby, înțelegând foarte bine acest tip de distracție și implicațiile financiare ale acesteia. Chiar dacă multora li se poate părea de neînțeles faptul că anumiți pariori pot pierde bani și nu au o problemă cu acest lucru, tocmai aceștia sunt cei care adoptă un stil de pariere sănătos. Și spunem asta deoarece pariurile sportive trebuie văzute ca o alternativă de petrecere a timpului liber, ce implică anumite costuri de distracție, ale căror contravaloare nu alterează calitatea stilului de viață. Pentru cei din această primă categorie de pariori, există o reală plăcere în spatele parierii pe anumite pariuri la fotbal, baschet, volei sau curse de ogari, pentru a vedea la final dacă au avut sau nu dreptate, în privința rezultatului final. Chiar dacă rezultatele notabile vor apărea destul de rar, în cazul acestor pariori, miza este deja atinsă din momentul în care s-au hotărât ca acesta este tipul de distracție pentru care vor opta în acea zi. 

2.   Pariorii care joacă pentru a câștiga

O pondere covârșitoare din totalul celor care joacă la pariuri sportive se află în această categorie. Însă în cadrul acesteia, regăsim două subcategorii clare de jucători:

2.1. Pariorii care adoptă un stil de joc responsabil

Cele mai citite articole

Trăsături:

 • Analizează cu atenție evenimentele pe care vor să plaseze pariuri;
 • Își construiesc de fiecare dată biletele singuri, fără ajutor din partea terților;
 • Joacă la pariuri pentru a câștiga, însă abordează un mod de joc precaut;
 • Mizele plasate sunt mici și provin dintr-un bankroll pe care îl pot susține.

Să spunem ca un jucător din această categorie este interesat de oferta cu pariuri pe meciurile din Premier League. Modul său de joc impune o anumită o rigoare, privind alegerea evenimentelor din primul eșantion englez, privind: cunoașterea echipelor, mizele investite, numărul de meciuri de pe biletul respectiv etc. Un parior din această categorie înțelege riscurile la care se expune, dar și faptul că orice pariu nou pe care îl face este unic, iar evoluțiile din trecut nu determină rezultatele finale obținute în prezent. Mai mult decât atât, un astfel de jucător alocă pentru această activitate un procent mic din totalul veniturilor încasate lunar și ține o evidență asupra balanței câștiguri:eșecuri, pentru a înțelege greșelile din trecut și pentru a încerca să se adapteze în timp real, acolo unde poate veni cu îmbunătățiri în joc.

2.2. Pariorii care se expun prea mult în fața șansei

Trăsături:

 • Nu pun preț pe analiză, ci aleg să parieze într-o manieră descrisă de emoții;
 • Pot apela și la ajutorul tipsterilor, dacă aceștia le garantează câștiguri foarte mari;
 • Joacă la pariuri pentru a câștiga, iar mizele la care pot ajunge pot fi foarte mari;
 • Bankroll-ul lor fluctuează mereu, determinat de refinanțările pe care le pot obține.

Să revenim asupra exemplului de mai sus: oferta cu pariuri pe meciurile din Premier League. Stilul lor de joc nu este descris de anumite reguli autoimpuse, ci mizează pe echipe ce au mai multe șanse de a câștiga sau de a înscrie. Mizele investite pot descrie o pondere însemnată din bankroll, chiar dacă riscurile la care se expun sunt mari. Fac acest lucru deoarece se bazează de fiecare dată pe anumite surse de refinanțare, incluzând chiar și împrumuturile. Atunci când pierde o sumă însemnată, un astfel de parior ia în calcul și varianta jocului “la recuperare”, apelând chiar și la tipsteri. Nu ține o evidență clară a balanței de pierderi:câștiguri, pentru că nu își dorește o evoluție a jocului său, ci doar victorii de moment, mai multe decât eșecurile pe care le înregistrează. Acesta poate avea nevoie de ajutor specializat, atunci când activitatea de pariere afectează puternic stilul său de viață.

Iată care sunt principalele categorii de pariori, construite în jurul percepțiilor diferite față de această activitate. Pentru cei care aleg să se distreze astfel, mizele pierdute nu reprezintă decât costuri ale unui timp liber de calitate, în timp ce pariorii din ultima categorie analizată pot recurge cu ușurință la modalități de finanțare îndoielnice, doar pentru a obține din nou acel control aparent asupra propriului bankroll. Îți recomandăm să te apropii de stilul de joc al celor din prima categorie, iar dacă ai probleme cu pariurile, nu ezita să ceri ajutor!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa